Το «Ting Tun Up», το σιγκλ με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πριν δύο χρόνια ο Skiifall, έχει πλέον σχεδόν δύο εκατομμύρια streams στο Spotify, και ο ράπερ από το Μόντρεαλ ετοιμάζει για κυκλοφορία μέσα στη χρονιά το mixtape WOIIYOIE TAPES Vol.2. Μίλησε προσφάτως στο Dazed.

Γεννήθηκε στη νήσο Saint Vincent στην Καραϊβική και εγκαταστάθηκε σε ηλικία οκτώ χρόνων στον Καναδά, όταν η μητέρα του «για την ασφάλειά της, έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή». Στο σχολείο βίωσε απόρριψη από τους δασκάλους. «Στην πραγματικότητα, ήθελα να γίνω τεχνικός μηχανικός» παραδέχεται ο με έδρα το Μόντρεαλ 21χρονος ράπερ. «Στο γυμνάσιο, υπήρχαν τόσοι πολλοί διαφορετικοί δρόμοι που δεν με άφηναν ν’ ακολουθήσω. Οι δάσκαλοί μου με απέτρεπαν. Η μουσική ήταν το μοναδικό που μπορούσα να κάνω, το οποίο δεν κουβαλούσε πίεση». Η μουσική πρόσφερε διέξοδο απόδρασης: μια από τις δασκάλες του, η κα Μπελ, του επέτρεπε να βελτιώνει τα ταλέντα του για ώρες, ειδικά την περίοδο που ετοιμαζόταν για ένα θεατρικό στο σχολείο. «Το έργο θα παιζόταν στο σχολείο μου, έκανα καθημερινά εξάσκηση για ώρες, τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι απολάμβανα τη μουσική διαδικασία» θυμάται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πειραματίστηκε με EDM και ποπ μουσική, επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τον Travis Scott και αφιερώθηκε στο να χαράξει το δικό του μονοπάτι στη μουσική βιομηχανία. «Ήθελα να δοκιμάσω τα πάντα επειδή ειλικρινά έχω ένα εκλεκτικό αυτί» – όντως εκλεκτικό, καθώς οι επιρροές του απλώνονται από το «Summer» του Calvin Harris μέχρι τη Selena Gomez, τον Justin Bieber και τις κλασικές επιτυχίες του ντουέτου Loud Luxury. Το 2020 ήταν η χρονιά με το ντεμπούτο· το «Ting Tun Up» έφτασε στο σημείο να αποκτήσει εκδοχή με τον ράπερ του βορειοδυτικού Λονδίνου Knucks

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέρη όπως το Ηνωμένο Βασίλειο απλά καταλαβαίνουν τις αναφορές και το στυλ του τραγουδιού που δημιούργησα» λέει ο Skiifall.

Αυτή την περίοδο είναι σε τουρνέ με την καναδική κολεκτίβα BADBADNOTGOOD που εστιάζει στην τζαζ· τους συνάντησε το περασμένο καλοκαίρι στο τραγούδι «Break of Dawn» στο οποίο συνεργάστηκαν. Σε αυτό το τραγούδι, σκύβοντας στη ρέγκε, ο Skiifall ( https://www.instagram.com/p/CbfmMgOOVhU/ ) πρόσθεσε άλλο ένα μουσικό είδος σε αυτά που προσφέρει και αναφέρει ως επιρροές τους Τζαμαϊκανούς πρωτοπόρους Sister Nancy, Jacob Miller και Billy Boyo.

Στα τραγούδια του, ο Skiifall θέτει επίσης επί τάπητος το θέμα της κτηνωδίας της αστυνομίας, αντιπαραθέτοντας το συναίσθημα ελπίδας που συνοδεύει το ξεκίνημα μιας καινούργιας μέρας στην πραγματικότητα της συνεχιζόμενης βίας κατά των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων. «Ήθελα να εκφράσω ότι ακόμη και σε μια καλή μέρα, αυτά μπορούν να μας επηρεάσουν» εξομολογείται ο Skiifall. «Θέλω να σκάψω λίγο πιο βαθιά στο μέλλον. Είναι κάτι που συχνά τραβάνε οι Μαύροι» .

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης