Τα τριάντα χρόνια στη δισκογραφία συμπληρώνει εφέτος ο Ορφέας Περίδης και θα τα γιορτάσει με ένα επετειακό διπλό cd, αλλά και βινύλιο, που θα κυκλοφορήσει εφέτος. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει τριανταπέντε τραγούδια από όλη αυτήν τη διαδρομή.

Ο Ορφέας Περίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», δηλώνει ικανοποιημένος και χαρούμενος για την «αμοιβαία και ειλικρινή σχέση» που έχει με το κοινό, γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά: «ο καλλιτέχνης ζει από την ανταπόκριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσικός, συνθέτης και ερμηνευτής, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια από τις τρεις ιδιότητες. Υποστηρίζει ότι για να συνδυαστούν και οι τρεις και να έρθει η επιτυχία, πρέπει κατά κάποιο τρόπο «να το θέλουν και τα… άστρα». Υπογραμμίζει ότι αγαπά το τραγούδι όχι σαν επάγγελμα, αλλά σαν διέξοδο και σαν υπαρξιακή ανησυχία, γι’ αυτό επιλέγει να εργάζεται έως και τρία χρόνια για κάθε δίσκο του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν κυνηγά την επιτυχία ως αυτοσκοπό, αλλά ότι αισθάνεται ευχαριστημένος και τυχερός, γιατί μέσα από όλη την προσπάθεια που κάνει, καταφέρνει να υπάρχει ακόμη, μετά από τόσα χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα, να αγαπιέται από τον κόσμο και να αγαπάει κι ο ίδιος τον κόσμο.

Ο δημοφιλής μουσικός, ερωτηθείς αν αναγνωρίζει από πριν τα τραγούδια που πρόκειται να γίνουν επιτυχίες, απαντά κατηγορηματικά ότι πέφτει μέσα στην κρίση του. «Συμβαίνει αυτό, όταν γεννιέται το τραγούδι να αισθάνεσαι ότι αυτό, μπορεί να πάει λίγο πιο μακριά από ένα άλλο». Αυτό που επισημαίνει είναι ότι επιτυχία σημαίνει διάρκεια, «το αν έγραψες δηλαδή ένα τραγούδι που θα ακούγεται και θα το αγαπούν και αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ορφέας Περίδης δεν κρύβει ότι ακόμη και σήμερα έχει τρακ τα πρώτα λεπτά των εμφανίσεων του και το χαρακτηρίζει ως «ένα αγαπημένο σοκ που παθαίνει ο καλλιτέχνης που συναντά το κοινό».

Ο Ορφέας Περίδης εμφανίστηκε το Σάββατο 2/2 στη Θεσσαλονίκη με τη Λιζέτα Καλημέρη, για την οποία έγραψε τα τραγούδια του νέου δίσκου της με τίτλο «Εν Φλύα». Η τελευταία προσωπική δουλειά του ίδιου είναι το Paradise Plus, που κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης