«9023»: Ελληνική ταινία μικρού μήκους στο Comic-Con International

«9023»: Ελληνική ταινία μικρού μήκους στο Comic-Con International
Η ελληνική ταινία μικρού μήκους «9023» έγινε δεκτή στο Comic-Con International και θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε δέκα δημιουργίες από όλο τον κόσμο για το βραβείο καλύτερης ταινίας Horror/Suspense.

Το Comic-Con International, που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events της pop κουλτούρας παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, παρουσιάζονται όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες και σειρές της χρονιάς, ενώ παράλληλα παρευρίσκονται και κάποιοι από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ.

Δείτε το τρέιλερ:


Το «9023» διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινίας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας και της κρίσης που βιώνει.

Η ελληνική δημιουργία θα διαγωνιστεί στο Comic-Con International στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνει, και η επιλογή της έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές ανά τον κόσμο. Τη σκηνοθεσία του «9023» υπογράφουν ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ την παραγωγή ο Δημήτρης Τσακαλέας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ταινία, πέραν της συμμετοχής της στο Comic-Con International, ήδη μετρά συμμετοχές σε 23 Διεθνή Φεστιβάλ σε 13 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ έχει αποσπάσει και 3 βραβεία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 03:18