Στο πνεύμα σύγχρονων μικρών θαυμάτων του φανταστικού σινεμά, όπως τα Άσε το Κακό να Μπει και Babadook, μια απρόσμενη έκπληξη από τη Φινλανδία αναμιγνύει τις ταινίες ενηλικίωσης με το body horror, σε μια «εκκόλαψη» που γεννά μια συναρπαστική νέα σκηνοθετική φωνή, αυτή της Χάνα Μπέρχολμ.

Μια νεαρή αθλήτρια ενόργανης που προσπαθεί απεγνωσμένα να ευχαριστήσει την απαιτητική μητέρα της, ανακαλύπτει ένα περίεργο αυγό. Το κρύβει και το κρατάει ζεστό, αλλά όταν εκκολάπτεται, αυτό που αναδύεται τους σοκάρει όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνοψη

Η 12χρονη αθλήτρια ενόργανης Τίνια θέλει απεγνωσμένα να ευχαριστήσει την εμμονική μητέρα της, της οποίας το δημοφιλές blog “Lovely Everyday Life” παρουσιάζει την ειδυλλιακή καθημερινότητα της οικογένειάς τους ως τον ορισμό της λουστραρισμένης προαστιακής τελειότητας. Μια μέρα, η Τίνια βρίσκει ένα πληγωμένο πουλί στο δάσος, και φέρνει το παράξενο αυγό του στο σπίτι, το κρύβει στο κρεβάτι της και το φροντίζει μέχρι να εκκολαφθεί. Το πλάσμα που αναδύεται γίνεται ο πιο στενός της φίλος και ένας ζωντανός εφιάλτης, βυθίζοντας την Τίνια σε μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που η μητέρα της αρνείται να δει.

Η «Εκκόλαψη» είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο της φύσης του μητρικού ενστίκτου, που παρακολουθεί την Τίνια να παλεύει να συμφιλιωθεί με τον γνήσιο συναισθηματικό δεσμό που δημιουργείται με την γκροτέσκα και αιμοδιψή νεοανακαλυφθείσα οικογένειά της, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη φθαρμένη σχέση με τη δική της απαιτητική μητέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Pahanhautoja / Hatching

Σκηνοθεσία: Χάνα Μπέρχολμ

Πρωταγωνιστούν: Σίρι Σολαλίνα, Σοφία Χέικιλε, Γιάνι Βόλανεν, Ρέινο Νόρντιν

Διάρκεια: 87′

Έτος Παραγωγής: 2021

Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία, Σουηδία

Επίσημη Συμμετοχή: Διεθνές Φεστιβάλ Μαϊάμι 2022, Διεθνές Φεστιβάλ Κλίβελαντ 2022

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης