Το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα κάνει επίσημη πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Madres Paralelas» (Παράλληλες Μητέρες), με πρωταγωνίστριες τις Πενέλοπε Κρουζ, Αϊτάνα Σάντσεζ Γκιχόν και Μιλένα Σμιτ.

«Γεννήθηκα ως σκηνοθέτης το 1983 στη Βενετία στο τμήμα Mezzogiorno Mezzanotte» είπε σε δήλωσή του ο Ισπανός δημιουργός. «Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα καλούμαι να ανοίξω το ίδιο φεστιβάλ. Δεν μπορώ να εκφράσω τη χαρά και την τιμή που νιώθω και τι σημαίνει αυτό για μένα. Είμαι ευγνώμων στο φεστιβάλ για αυτήν την αναγνώριση και ελπίζω να φανώ αντάξιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο γυναίκες που περιμένουν να γεννήσουν βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο είναι single και οι δύο βρέθηκαν σε μία εγκυμοσύνη που δεν επιδίωξαν. Η μία μεγαλύτερη σε ηλικία και με οικονομική άνεση δεν μετανιώνει, η άλλη, έφηβη, φοβάται και ανησυχεί. Οι λίγες κουβέντες που θα μοιραστούν θα αναπτύξουν μία σχέση που θα περιπλέξει και θα αλλάξει τις ζωές τους. Όπως είπε ο δημιουργός, με αυτήν την ταινία επιστρέφει στο σύμπαν των γυναικών, τη μητρότητα και την οικογένεια.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Μόστρα, δίπλα στη Γαλλίδα ηθοποιό Βιρζινί Εφιρά (πρωταγωνίστρια στην ταινία «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν που προβλήθηκε στις Κάννες) και την Κινέζα κινηματογραφίστρια Κλόε Ζάο («Nomadland»), είναι ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης της ταινίας «Παράσιτα» Μπονγκ Τζουν-χο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σαβέριο Κοστάντσο, δημιουργός της σειράς «L’amica geniale» (Η υπέροχη φίλη μου), μεταφορά του ομώνυμου μπεστ σέλερ της συγγραφέα Έλενα Φεράντε, η Βρετανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Σύνθια Ερίβο, τραγουδίστρια και συνθέτιδα, η Καναδή Σάρα Γκέιντον, ηθοποιός και παραγωγός, καθώς και ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Νανάου.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από 1 – 11 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνεται τη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης