Με οκτώ ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει η πολυαναμενόμενη ταινία «Ο Οίκος Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τη Lady Gaga. Ωστόσο ας δούμε και τις οκτώ ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Ο Οίκος Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τη Lady Gaga

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία «Ο Οίκος Gucci» είναι εμπνευσμένη από την συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τι είναι ικανή μια οικογένεια προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

House of Gucci

Σκηνοθεσία: Ρίντλει Σκοτ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Lady Gaga, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζακ Χιούστον, Σάλμα Χάγιεκ, Αλ Πατσίνο.

Διάρκεια: 157 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Λούγκερ»: Η δραματική ταινία του Κώστα Χαραλάμπους, με τον Τάσο Νούσια και τη Στεφανία Γουλιώτη

Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας.

Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά.
Πώς αλήθεια επηρεάζει ο πλούτος τους ανθρώπους; Μπορούν όλα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη;

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους.

Ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ισίδωρος Σταμούλης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Σοφία Μανωλάκου, Νίκη Λάμη, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Ζώης, Κυριακή Στούρου, Γιώργος Γαρνάβος.

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου

Η Άννα (Αγγελική Παπούλια) μια μυστηριώδης γυναίκα χωρίς μνήμη, αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με το παρελθόν της. Βρίσκει καταφύγιο στην κουζίνα της ταβέρνας του μοναχικού Ρούλα (Γιάννης Τσορτέκης), κοντά στο λιμάνι, όπου ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και τις παλιές συνταγές, η μαγειρική της ξυπνά αναμνήσεις και θεραπεύει. Η ζεστή αγκαλιά των θαμώνων και ο έρωτας την βοηθούν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, μέχρι που ο Ρούλα ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της Άννας…

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Για να δει τη θάλασσα» (εκδόσεις Καστανιώτη).

Σκηνοθεσία – σενάριο: Αγγελική Αντωνίου

Παίζουν Αγγελική Παπούλια, Γιάννης Τσορτέκης, Τάσος Παλαντζίδης, Χρήστος Κοντογιώργης, Μελέτης Γεωργιάδης, Στέφανος Κοσμίδης, Βάσω Ιατροπούλου, Αναστασία Δένδια, Φοίβος Παπακώστας, Αννέτα Παπαθανασίου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μικρά Όμορφα Άλογα»

Έπειτα από μία απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, Παναγιώτη. Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα.

Η Αλίκη όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει. Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει επικίνδυνα κι οι δυο τους κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Σενάριο – σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος

Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Δημήτρης Λάλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλέξανδρος Καραμούζης, Κώστας Ανταλόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Αντώνης Μυριαγκός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Κώστας Λάσκος, Θανάσης Νάκος, Θάλεια Πακαώστα και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ένας ήσυχος άνθρωπος» του Τάσου Γερακίνη

Η δραματική ταινία «Ένας ήσυχος άνθρωπος» του Τάσου Γερακίνη, έχει συμμετάσχει σε διάφορα Φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

O Μάκης, ένας φιλήσυχος οινοποιός, ζει απομονωμένος σ’ ένα ακριτικό νησί μαζί με την κόρη του, όταν πέφτει θύμα ομηρίας από έναν επικίνδυνο δραπέτη. Προσπαθώντας να εμποδίσει τη σχέση της κόρης του με τον κακοποιό, θα ξεπεράσει τα όριά του.

Δραματική 2019

Διάρκεια: 95′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Τάσος Γερακίνης με τους: Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπαναστασσάτου, Χρήστος Στρέπκος.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Κλαδί στη Φωτιά»: Ένα δράμα μυστηρίου με τον Σπύρο Μπιμπίλα

Μητέρα και κόρη ξεκινούν μια νέα ζωή στην κωμόπολη Καλλιθέα. Όμως ένα σκάνδαλο του παρελθόντος βαραίνει το όνομα τους.  Η δολιοφθορά του προγόνου τους στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου της περιοχής προκάλεσε καταστροφές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην τοπική κοινωνία και τις μνήμες των κατοίκων.

 Είκοσι πέντε χρόνια μετά, όσα κι αν έχουν χαθεί δεν ξεχνιούνται. Ένα μυστικό πέρασμα, το ημερολόγιο ενός προγόνου, ο φυγάς μπάτλερ και μια σκληρή γυναίκα θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του εγκλήματος. Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει, όταν κάποιοι θυμούνται.

Δραματική 2021

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μουρατίδης με τους: Σπύρο Μπιμπίλα, Μαρία Καραβία, Γενοβέφα Κτενίδου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Encanto / Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός (Μεταγλ.)

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μάντριγκαλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μάντριγκαλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Μπους, Μπάιρον Χάουαρντ, Σαρίζ Κάστρο Σμιθ
Ακούγονται: Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Έλενα Δελακούρα, Θάνος Λέκκας, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νίνα Μαζάνη
Διάρκεια: 109 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Απελευθέρωση: Φλεγόμενο Τόξο» του Γιούρι Οζέροφ σε επανέκδοση

Το καλοκαίρι του 1943 και μετά την ήττα του στο Στάλινγκραντ, ο γερμανικός στρατός ετοιμάζει τη μεγάλη αντεπίθεσή του στο ανατολικό μέτωπο. Οι Σοβιετικοί περιμένουν επίθεση τεθωρακισμένων στο Κουρσκ, βορειοανατολικά της Ουκρανίας, και προετοιμάζουν ανάλογα τον Κόκκινο Στρατό.

Πολεμική 1970

Διάρκεια: 93′

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Γιούρι Οζέροφ με τους: Νικολάι Ολιάλιν, Λαρίσα Γκολούμπκινα, Μπόρις Σέιντενμπεργκ

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης