Mektoub, Αγάπη μου

Το «Mektoub, Αγάπη μου» («μεκτούμπ» στα αραβικά σημαίνει «πεπρωμένο») είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ετοιμάζει ο Αμπντελατίφ Κεσίς. Το καλοκαίρι του 1994 ο νεαρός Αμίν επιστρέφει για διακοπές από το Παρίσι στη γενέτειρά του, μια κωμόπολη στη νότιο Γαλλία. Ανάμεσα στην παραλία και τα μπαρ, θα φλερτάρει, θα χορέψει, θα ερωτευτεί και θα πάρει μια πρώτη γεύση από τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mektoub, My Love: Canto Uno

Δραματική 2017

Διάρκεια: 174′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαλλο-ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Αμπντελατίφ Κεσίς με τους: Σαΐν Μπουμεντίν, Οφελί Μπο, Σελίμ Κεσιούς.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο καθηγητής και ο τρελός

Βιογραφικό δράμα με τους Μελ Γκίμπσον και Σον Πεν. Το 1872 ο αντισυμβατικός φιλόλογος Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον) δουλεύει πυρετωδώς πάνω στην πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης. Πιεσμένος από το χρόνο, την ακρίβεια των ορισμών και τον απίστευτο όγκο λημμάτων, θα βρει ανέλπιστη βοήθεια από έναν Αμερικανό γιατρό, τρόφιμο φρενοκομείου εγκληματιών. Πρόκειται για τον Δρ. Γουίλιαμ Τσέστερ Μάινορ (Σον Πεν) που βρίσκεται σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών, και για τον οποίο ο Μάρεϊ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφυλακιστεί και να εκδοθεί το λεξικό.

The Professor and the Madman

Δραματική 2019

Διάρκεια: 124′

Ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Φαρχάντ Σαφίνια με τους: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ, Στίβεν Ντιλέιν.

Δείτε το τρέιλερ:

«The Angel» του Λουίς Ορτέγκα – Μία δυνατή και αληθινή ιστορία

Μία ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Buenos Aires, 1971. O Carlitos είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης. Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ramon, ο Carlitos γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής. Οι δολοφονίες μοιάζουν σαν φυσική κατάληξη της πορείας του, ώσπου ο Carlitos θα συλληφθεί. Η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης. Το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου» με τη φήμη του να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά τη σύλληψη του. Του αποδίδονται πάνω από σαράντα ληστείες και έντεκα δολοφονίες. Σήμερα μετά από 45 χρόνια εγκλεισμού ο Carlitos είναι ο εγκληματίας με τα περισσότερα χρόνια κράτησης στην ιστορία της Αργεντινής.

Σκηνοθεσία: Λουίς Ορτέγκα

Ηθοποιοί: Λορέντζο Φέρο, Σεσίλια Ροτ, Ρικάρντο Νταρίν.

Διάρκεια: 126 λεπτά

Είδος ταινίας: Βιογραφική

Δείτε το τρέιλερ:

«Κωδικός Κολιμπρί» του Κιμ Νγκουγέν

Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται. Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.

The Hummingbird Project  

Σκηνοθεσία: Κιμ Νγκουγέν

Ηθοποιοί: Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Ελεύθερο Θέμα» – Ένα κοινωνικό δράμα της Στέλλας Θεοδωράκη με τη Θεοδώρα Τζήμου

Μια καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών δίνει στους οκτώ φοιτητές της μια άσκηση με ελεύθερο θέμα, κάτι που θα προκαλέσει τη φαντασία τους, θα δοκιμάσει τις αξίες τους και θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον εαυτό τους.

Δραματική 2018

Διάρκεια: 146′

Ελληνογαλική ταινία, σκηνοθεσία Στέλλα Θεοδωράκη με τους: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρη Κίτσο, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Λοράν Σοβάζ.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Τρύπα- Μια ταινία τρόμου του Λι Κρόνιν

Μια νεαρή μητέρα μετακομίζει με το γιο της σε ένα απομακρυσμένο σπίτι επαρχιακής πόλης. Εκεί ο μικρός θα εξαφανιστεί στιγμιαία στο κοντινό δάσος, εκεί όπου η μητέρα εκτός από το παιδί της ανακαλύπτει και μια μυστηριώδη τρύπα. Η παράξενη συμπεριφορά που αναπτύσσει ο γιος της την κάνουν να αναρωτιέται αν επέστρεψε πραγματικά ο ίδιος.

The Hole in the Ground

Τρόμου 2019

Διάρκεια: 90′

Ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Λι Κρόνιν με τους: Σεάνα Κέρσλεϊκ, Τζέιμς Κουίν Μάρκι, Στιβ Γουόλ, Τζέιμς Κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ντάμπο» – Ο Τιμ Μπάρτον «ζωντανεύει» το πολυαγαπημένο animation

Από την Disney και τον οραματιστή σκηνοθέτη Tim Burton, η νέα, περιπετειώδης, live-action ταινία «Ντάμπο» («Dumbo»), προχωράει την πολυαγαπημένη κλασική ιστορία, στην οποία η διαφορετικότητα έχει την τιμητική της, η οικογένεια είναι ύψιστης σημασίας και τα όνειρα πετούν. Ο ιδιοκτήτης τσίρκου Max Medici (Danny De Vito) επιστρατεύει τον Holt Farrier (Colin Farrell), πρώην αστέρι του τσίρκου, και τα παιδιά του Milly (Nico Parker) και Joe (Finley Hobbins) για να φροντίσουν ένα νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά, τα οποία τον κάνουν περίγελο ενός τσίρκου που πνέει τα λοίσθια. Όταν ανακαλύπτουν όμως ότι ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, το τσίρκο ξαναζεί τις παλιές του δόξες, προσελκύοντας τον επιχειρηματία V.A. Vandever (Michael Keaton), που θέλει το ασυνήθιστο παχύδερμο για την Dreamland, το εντυπωσιακό του σόου. Ο Ντάμπο φτάνει σε νέα ύψη στο πλευρό της γοητευτικής και ταλαντούχας ακροβάτριας Colette Marchant (Eva Green), μέχρι που ο Holt ανακαλύπτει ότι, πίσω από την εκτυφλωτική γυαλάδα της Dreamland, κρύβονται σκοτεινά μυστικά.

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον

Ηθοποιοί: Εύα Γκριν, Κόλιν Φάρελ, Άλαν Άρκιν, Μάικλ Κίτον, Ντάνι Ντε Βίτο, Λούσι Ντε Βίτο, Τζόζεφ Γκατ, Λαρς Άιντινγκερ, Μίχαελ Μπάφφερ.

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος ταινίας: Οικογενειακή / Φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

«Ευτυχισμένος Λάζαρος»

Βραβείο σεναρίου στις Κάνες για μια αλληγορική φαντασία της Αλίτσε Ρορβάκερ.

Ο Λάζαρο είναι ένας καλόκαρδος στα όρια της αφέλειας νεαρός χωρικός, ο οποίος γίνεται φίλος με τον αριστοκράτη Τανκρέντι. Ευτυχισμένος από τη σχέση τους, δεν θα διστάσει να βοηθήσει τον τελευταίο όταν εκείνος του ζητάει να σκηνοθετήσουν την ίδια του την απαγωγή.

Lazzaro Felice / Happy as Lazzaro

Δραματική 2018

Διάρκεια: 127′

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αλίτσε Ρορβάκερ με τους: Άλμπα Ρορβάκερ, Σέρζι Λόπεζ, Αντριάνο Ταρντιόλο.

Δείτε το τρέιλερ:

«Πόλη υπό Κατοχή» του Rupert Wyatt

Μια δεκαετία μετά την κατοχή εξωγήινων δυνάμεων στο Σικάγο, παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που αντιστάθηκαν στους εισβολείς και εκείνων που συνεργάστηκαν μαζί τους.

Σε μία γειτονιά του Σικάγο, κοντά μία δεκαετία μετά την κατοχή από μία εξωγήινη δύναμη, «Η Πόλη υπό Κατοχή» εξερευνά τις ζωές και των δύο πλευρών των εμπλεκομένων: αυτών που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής και αυτών που αντιστάθηκαν.

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Ουάιατ
Ηθοποιοί: Άστον Σάντερς, Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Γκούντμαν.
Διάρκεια: 109 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«Στιγμιαία Οικογένεια»

Όταν ο Πιτ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και η Έλι (Ρόουζ Μπερν) αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, εξετάζουν την επιλογή της υιοθεσίας. Όταν θα γνωρίσουν τρία αδέρφια, συμπεριλαμβανομένης μιας 15χρονης που κάνει την επανάστασή της (Ιζαμπέλα Μόνερ), θα διαπιστώσουν ότι από εκεί που δεν είχαν κανένα παιδί βρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα με τρία. Τώρα, ο Πιτ και η Έλι θα προσπαθήσουν να μάθουν τα κατατόπια του να είσαι γονιός με ξεκαρδιστικό τρόπο με την ελπίδα να γίνουν οικογένεια.

Instant Family

Σκηνοθεσία: Σον Άντερς
Ηθοποιοί: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρόουζ Μπερν, Οκτάβια Σπένσερ, Τιγκ Νοτάρο, Ιζαμπέλα Μόνερ, Μάργκο Μάρτιντεϊλ.

Διάρκεια: 118 λεπτά
Είδος ταινίας: Οικογενειακή κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

Επιστροφή στην Κορυφή

Η περίπτωση ενός 35χρονου παραπληγικού πανκ ο οποίος αποφασίζει να αναρριχηθεί με αμαξίδιο στην κορυφή του Ολύμπου.

Ντοκιμαντέρ 2018

Διάρκεια: 96′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Στρατής Χατζηελενούδας

Δείτε το τρέιλερ:

«Clandestinos» του Φερνάντο Πέρεζ

Κουβανέζικο επαναστατικό δράμα του 1987. Πριν το ξέσπασμα της κουβανικής επανάστασης, μια ομάδα οργανώνεται ενάντια στο καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα και στήνει πολύμορφες δράσεις για να ρίξει την εξουσία, πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα.

Πολιτικό Θρίλερ 1987

Διάρκεια: 98′

Κουβανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Φερνάντο Πέρεζ με τους: Λουίς Αλμπέρτο Γκαρσία, Ιζαμπέλ Σάντος, Σουζάνα Πέρεζ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης