Με πέντε ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν η δραματική ταινία «Παράλληλες Μητέρες», του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Πενέλοπε Κρουζ, η βιογραφική δραματική ταινία «Respect» για την αξέχαστη Αρίθα Φράνκλιν, με την εξαιρετική Τζένιφερ Χάντσον, και η γαλλική ταινία θρίλερ «Titane, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Ωστόσο ας δούμε και τις πέντε ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Παράλληλες Μητέρες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Πενέλοπε Κρουζ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει με μια ακόμη ταινία γεμάτη συγκίνηση και ανατροπές, αλλά και ακόμη έναν χορταστικό ρόλο για την πρωταγωνίστριά του, Πενέλοπε Κρουζ. Πρόκειται για την ταινία «Παράλληλες Μητέρες», η οποία άνοιξε το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και η Πενέλοπε Κρουζ κέρδισε το βραβείο ερμηνείας.

Δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Πενέλοπε Κρουζ), Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη – και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει.

Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Madres Paralelas

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ηθοποιοί: Πενέλοπε Κρουζ, Αϊτάνα Σάντσεζ-Γκιχόν, Χουλιέτα Σεράνο, Ρόσι ντε Πάλμα.

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

 Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

Η αναβίωση της θρυλικής «Νύχτας Με Τις Μάσκες» το 2018 από τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, σημείωσε τεράστια επιτυχία με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 250 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η ταινία έγινε έτσι το πιο πετυχημένο κεφάλαιο στην σαραντάχρονη ιστορία της σειράς Halloween, που είχε γεννήσει το μυαλό του Τζον Κάρπεντερ. Φέτος, η εμβληματική ηρωίδα Τζέιμι Λι Κέρτις, επιστρέφει στο θρυλικό ρόλο που την ανέδειξε και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν αναλαμβάνει ξανά τη σκηνοθεσία για τη συνέχεια του αναγεννημένου μύθου, που θα αιματοκυλίσει ξανά την οθόνη.

Η ιστορία ενός μασκοφορεμένου δολοφόνου χωρίς ταυτότητα και χωρίς προφανή κίνητρα για φρικτούς φόνους με ένα μαχαίρι, που επιστρέφει στη γενέτειρά του για να συνεχίσει τις σφαγές που άρχισε σαν παιδί, είναι τόσο λιτή αλλά και τόσο εύστοχη, ώστε να αποκτάει από μόνη της αρχετυπικές διαστάσεις για τα δεδομένα των μύθων του τρόμου. Το «κακό», όπως υπογραμμίζει η μυθολογία του Τζον Κάρπεντερ, δεν βρίσκονταν μακριά μας αλλά είχε αναγεννηθεί ανάμεσά μας.

Halloween Kills

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Ηθοποιοί: Τζείμι Λι Κέρτις, Τζούντι Γκιρ, Άντι Μάτιτσακ, Γουιλ Πάτον, Τόμας Μαν και Άντονι Μάικλ Χολ
Διάρκεια: 106 λεπτά
Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Respect» με την Τζένιφερ Χάντσον

Μια πολυαναμενόμενη βιογραφία για μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της pop κουλτούρας. Ο βίος και το έργο της μεγάλης κυρίας της soul που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια καριέρα και εκατοντάδες λατρεμένες ηχογραφήσεις.

Η ταινία «Respect» ακολουθεί την πορεία της Αρίθα Φράνκλιν από την εποχή που ήταν παιδί και τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία του πατέρα της, μέχρι και την κατάκτηση της κορυφής στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Η πραγματική ιστορία της εμβληματικής φιγούρας της Soul δίνει την ευκαιρία στην Κέιτ Χάντσον (Dreamgirls) να δείξει ξανά τις φωνητικές της δυνατότητες.

Respect

Βιογραφική δραματική ταινία, αμερικάνικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Λιζλ Τόμι, με τους Τζένιφερ Χάντσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Μάρλον Γουέιανς, Όντρα ΜακΝτόναλντ, Μάρκ Μάρον, Άλμπερτ Τζόουνς, Τάιτους Μπέρτζες κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Titane»

Ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξή του, μια σειρά από φριχτούς φόνους συγκλονίζει την περιοχή.

Ο ανατρεπτικός Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών και δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ζουλιά Ντουκουρνό μετά το Raw (2016) υπόσχεται να σας σοκάρει και να δοκιμάσει τα όριά σας.

Θρίλερ, γαλλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Ζουλιά Ντικουρνό, με τους Βενσάν Λιντόν, Αγκάτ Ρουσέλ, Γκαράνς Μαριγιέ, Ντομινίκ Φροτ, Μπερτράν Μπονελό, Ναταλί Μπουαγέ κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

«Οικογένεια Άνταμς 2» (Μεταγλ.)

 

Η αγαπημένη, αλλόκοτη φαμίλια επανέρχεται με τη συνέχεια κινουμένων σχεδίων Η Οικογένεια Άνταμς 2. Σε αυτήν την ολοκαίνουρια ταινία, οι Άνταμς μπερδεύονται ξανά σε παλαβές περιπέτειες και βρίσκονται μπλεγμένοι σε ξεκαρδιστικά σκηνικά, με κάθε είδους ανυποψίαστο χαρακτήρα που θα βρουν στο διάβα τους. Παραμένοντας πάντα πιστοί στη μακάβρια φύση τους, τα μέλη της οικογένειας Άνταμς κουβαλάνε όπου κι αν βρεθούν τη σκοτεινιά και την εκκεντρικότητά τους, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Οι γονείς της φαμίλιας, η Μορτίσια και ο Γκόμεζ, νιώθουν απογοητευμένοι που έχουν παραμελήσει τα παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν παρακάμπτοντας τα οικογενειακά δείπνα και απασχολούνται μόνο με μακάβρια παιχνίδια τρόμου. Για να αναθερμάνουν τους οικογενειακούς δεσμούς, αποφασίζουν να μπουν όλοι μαζί στο Στοιχειωμένο τροχόσπιτο και να κάνουν κάτι ανήκουστο, να πάνε οικογενειακές διακοπές! Μάλιστα, θα αφήσουν τη Γιαγιά πίσω στο σπίτι, μόνη της… Η περιπέτεια που θα ζήσουν θα τους βγάλει από την ασφάλεια του σπιτιού τους και θα τους φέρει σε επαφή με πολλούς ανυποψίαστους χαρακτήρες. Τι θα μπορούσε, ενδεχομένως, να πάει στραβά;

The Addams Family 2

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Τίρναν & Κόνραντ Βέρνον

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης