Ο Κρίστοφερ Νόλαν δήλωσε ότι έχει λάβει κλήσεις από συναδέλφους του σκηνοθέτες στο παρελθόν σχετικά με τη μίξη ήχου στις ταινίες του επισημαίνοντας του ότι «δεν ακούγεται».
 
‘Eπειτα από την κριτική που δέχθηκε ότι στη νέα του ταινία Tenet ο διάλογος ήταν συχνά δύσκολο να γίνει κατανοητός, ο σκηνοθέτης τώρα αναφέρθηκε στην κυκλοφορία του φιλμ Interstellar τονίζοντας ότι αρκετοί σκηνοθέτες εξέφρασαν στον ίδιο διαμαρτυρίες.
 
«Έχουμε λάβει πολλά παράπονα» ανέφερε ο σκηνοθέτης στον δημοσιογράφο Τομ Σον στο νέο βιβλίο The Nolan Variations. «Πραγματικά έλαβα κλήσεις από άλλους σκηνοθέτες που μου είπαν: “Μόλις είδα την ταινία σου και ο διάλογος δεν ακούγεται”».
 
«Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι ίσως η μουσική είναι πολύ δυνατή, αλλά η αλήθεια ήταν ότι ήταν ένα ολόκληρο πακέτο το πώς επιλέξαμε να κάνουμε τη μίξη».
 
«Ήταν πολύ, πολύ ριζοσπαστική επεξεργασία. Σοκαρίστηκα όταν αντιλήφθηκα πόσο συντηρητικοί είναι οι άνθρωποι, όσον αφορά τον ήχο. Μπορείς να κάνει μία ταινία που μοιάζει με οτιδήποτε, μπορείς να τη γυρίσεις στο iPhone σου και κανένας δεν θα παραπονεθεί» ανέφερε.
 
«Αλλά αν κάνεις μίξη του ήχου με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ή εάν χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένες υποσυχνότητες, οι άνθρωποι εξεγείρονται» είπε ο Άγγλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός.
 
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης