To πολυαναμενόμενο σίκουελ της παγκόσμιας εμπορικής επιτυχίας  έρχεται με ακόμα περισσότερη δράση, ακόμα περισσότερα τουβλάκια, πιο πολλά ξεκαρδιστικά αστεία και αξέχαστους χαρακτήρες.

Σύνοψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα. Όμως τώρα οι πολίτες του Μπρίκσμπουργκ αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουντο σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Έμμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.

Η ταινία  Lego2 βρίσκει τους αγαπημένους ήρωες του Μπρίκσμπουργκ αντιμέτωπους με διαγαλαξιακές απειλές και νέους αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες που διανθίζουν τη θεότρελη, σουρεαλιστική και απολαυστική αυτή εμπειρία κινουμένων σχεδίων. Το σενάριο υπογράφουν οι δημιουργοί της πρώτης ταινίας Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ταλαντούχος Μάικ Μίτσελ (Trolls).

Εκεί που κανένα τουβλάκι δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σε μια πόλη με το όνομα Μπρίκ σμπουργκ, ένας πολύ φιλικός, ζωηρός και αιώνια αισιόδοξος τύπος που ακούει στο όνομα Έμμετ άλλαξε τη ζωή του εντελώς και έγινε ο ήρωας μιας τεράστιας εμπορικής επιτυχίας. Αφού ξεπέρασε κάθε δισταγμό και μία καταφανή έλλειψη οποιασδήποτε δεξιότητας ή εμπειρίας, αυτή η μικροσκοπική φιγούρα με το χτυπητό πορτοκαλί γιλέκο ακολούθησε το πεπρωμένο του και, με τη βοήθεια των φίλων του, έσωσε την πόλη και κέρδισε την καρδιά της Λούσι. Πέντε χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι χαμογελαστός και να πίνει τον καφέ του με 25 κύβους ζάχαρη κάθε μέρα. Όλα τα υπόλοιπα, όμως, έχουν καταρρεύσει. Η αιφνιδιαστική εισβολή των Duplo έχει ισοπεδώσει το Μπρίκσμπουργκ που μοιάζει πια με έρημο μετά – αποκαλυπτικό τοπίο.

«Όλοι έχουν ωριμάσει, έχουν γίνει πιο γκρινιάρηδες, πιο σκληροί» λέει ο Κρίστοφερ Μίλερ, ένας από τους αρχιτέκτονες της κινηματογραφικής σειράς LEGO, που επιστρέφει μαζί με τον Φιλ Λορντ ως σεναριογράφος της νέας ταινίας. «Όλοι, εκτός από τον Έμμετ, φυσικά.

Παραμένει ο αφελής και αισιόδοξος τύπος που ήταν πάντα».

Αλλά, όλα θα αλλάξουν, εξαιτίας της απαγωγής της καλύτερης του φίλης Λούσι και των άλλων φίλων του. Ο Έμμετ θα αναγκαστεί να ξαναγίνει ήρωας και να ταξιδέψει στα πέρατα του σύμπαντος για να τους σώσει, με τον δικό του τρόπο. «Η ταινία έχει πολλή δράση και μοναδικούς χαρακτήρες και όλα τα στοιχεία μιας θεότρελης κωμωδίας που περιμένει κανείς από τον Κρις και τον Φιλ. Ο Έμμετ ξεκινάει με θάρρος και απόλυτη αφοσίωση, αλλά δεν έχει ιδέα πού πηγαίνει. Έχει ό,τι άρεσε στην πρώτη ταινία και ακόμα περισσότερα» επισημαίνει ο σκηνοθέτης Μάικ Μίτσελ.

Αν και στέκεται μόνη της, η ταινία χτίζει πάνω στην πρώτη, συγκεντρώνοντας την παρέα με τους πληθωρικούς χαρακτήρες που αγάπησε το κοινό: το δίδυμο του τρυφερού Έμμετ με τη ζόρικη Λούσι, τον ξεκαρδιστικό Μπάτμαν, την απρόβλεπτη Γατούλα, τον Σιδερογένη και τον διαστημικό Μπένι.

Η ταινία συστήνει, φυσικά, καινούριους χαρακτήρες που προκαλούν τα όρια των παλιότερων και τους φτάνουν στα άκρα. Ανάμεσα τους είναι η αστεία Βασίλισσα Τσαπερδόνα, η στρατηγός Γλυκιά Συμφορά και ο αινιγματικός διαστημικός καουμπόι Ρεξ ο Ατρόμητος. Όλοι μαζί θα στείλουν το κοινό σε ένα ξεχωριστό διαγαλαξιακό ταξίδι σε πρωτόγνωρους κόσμους.

Η ταινία σφύζει από χρώματα, μαγεία και μουσική που παραπέμπει σε ένα ατελείωτο πάρτι.

(Lego Movie 2)

Διάρκεια: 106’

Σκηνοθεσία:

Μάικ Μίτσελ

Σενάριο:

Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ακούγονται:

Κρις Πρατ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γουίλ Αρνέτ,  Άλισον Μπρι, Νικ Όφερμαν, Τσάρλι  Ντέι

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται

Τζίνη Παπαδοπούλου, Σταύρος Σιούλης, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Κακούρης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Φώτης Πετρίδης, Θάνος Λέκκας.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης