Ο Κιτάνο Τακέσι σύγχρονο σύμβολο του ιαπωνικού κινηματογράφου, πρόκειται να λάβει Βραβείο Επίτευγμα Ζωής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Άπω Ανατολής στο Ούντινε της Ιταλίας.

«Ένας θρυλικός καλλιτέχνης την Παρασκευή 29 Απριλίου θα λάβει το βραβείο Golden Mulberry για Επίτευγμα Ζωής στη σκηνή του FEFF 24» ανακοινώθηκε από το Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιτάνο, ο οποίος έχει δημιουργήσει ταινίες ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός και ερμηνευτής και είναι γνωστός για την τηλεοπτική καριέρα του ως κωμικός, έχει υποδυθεί τον  βάναυσο λοχία ως συμπρωταγωνιστής των Ντέιβιντ Μπόουι και τον Σακαμότο Ρουίτσι στην ταινία του Οσίμα Ναγκίσα «Καλά Χριστούγεννα, κύριε Λόρενς».

Έχει εμφανιστεί επίσης στις ταινίες του Χόλιγουντ «Johnny Mnemonic» και «Ghost in the Shell».

«Για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Άπω Ανατολής, ένα πραγματικά απίστευτο όνειρο γίνεται πραγματικότητα: το όνειρο να φέρουμε έναν από τους γίγαντες του παγκόσμιου κινηματογράφου στο Ούντινε. Ένας καλλιτέχνης, ο οποίος για περισσότερα από τριάντα χρόνια περπατά δίπλα-δίπλα με όποιον αγαπά τον κινηματογράφο – και όχι μόνο τον ασιατικό κινηματογράφο» εξήγησαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν καλλιτέχνες – ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές – που περπατούν δίπλα μας όλη μας τη ζωή. Καλλιτέχνες που δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ και που ικανοποιούν πάντα την ανάγκη μας για ομορφιά. Τους βρίσκουμε σε μια ταινία, ένα βιβλίο ή ένα τραγούδι και είναι σαν να επιστρέφουμε στο σπίτι – σαν να σταματάμε τα χέρια του χρόνου. Όσο κι αν αλλάξουμε ή όσο μακριά κι αν κινηθούμε, εκεί είναι. Και χωρίς καμία αμφιβολία, ο Τακέσι Κιτάνο είναι ένας από αυτούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης