Ο Κουέντιν Ταραντίνο τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο από τον Ιταλό μετρ ταινιών τρόμου Ντάριο Αρτζέντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια ευρείας συζήτησης ο Ταραντίνο μίλησε για τις επιρροές του, τις ταινίες του και την εκτίμησή του για τον ιταλικό κινηματογράφο.

Κάποια στιγμή, ο Αμερικανός σκηνοθέτης ρωτήθηκε αν σκέφτεται να γυρίσει μια ταινία στην Ιταλία, συγκεκριμένα στα διάσημα κινηματογραφικά στούντιο της Ρώμης, Cinecitta όπου κινηματογραφήθηκαν κλασικά έργα, Ben-Hur, Cleopatra, La Dolce Vita και πιο πρόσφατα, The English Patient. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης απάντησε με ενθουσιασμό: «Θα το ήθελα πολύ. Ξέρω ότι η σύζυγός μου θα το ήθελε αυτό. Θα ήταν ξεχωριστό και θαυμάσιο, ειδικά στα στούντιο Cinecitta. Πρέπει να καταλήξω στη σωστή ιστορία».

Για τις ιταλικές ταινίες των δεκαετιών 1970 και 1980, ο σκηνοθέτης των ταινιών Pulp Fiction και Django είπε: «Είχα την τύχη να ενηλικιωθώ τη δεκαετία του 1970. Οι ιταλικές εμπορικές ταινίες προβάλλονταν ακόμα στις ΗΠΑ στους κινηματογράφους. Τη δεκαετία του 1980 όλες οι ταινίες κυκλοφορούσαν σε βίντεο. Τα απόλαυσα. Τα υπέροχα γουέστερν “σπαγγέτι” και οι ταινίες gialli είναι εξαιρετικά φιλμ. Όταν έβλεπα τις ιταλικές εμπορικές ταινίες αισθανόμουν ότι υπήρχε μια αίσθηση μεγαλείου όπερας σε αυτές. Ήταν εντυπωσιακές. Είναι το νούμερο ένα πράγμα το οποίο απαντώ στον ιταλικό κινηματογράφο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη επί σκηνής ήταν γεμάτη γέλια και αναμνήσεις. Ο σκηνοθέτης θυμήθηκε πώς η πρώτη του επιλογή για τον ρόλο του Μπιλ στην ταινία «Kill Bill» ήταν ο Γουόρεν Μπίτι και πώς ο Τζον Τραβόλτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση χορευτικών κινήσεων στη σκηνή χορού του διάσημου Τζακ Ράμπιτ Σλιμ με την Ούμα Θέρμαν στο Pulp Fiction. Ο σκηνοθέτης είπε ότι είχε χορογραφήσει τις χορευτικές κινήσεις της Θέρμαν, αλλά ότι ο Τραβόλτα έφερε μια σειρά από ιδέες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης