Ο Βασίλης Κεκάτος κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, για την ταινία του μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», λίγες μέρες πριν του ανατέθηκε να δημιουργήσει τα σποτ για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός σκηνοθέτης δημιούργησε 4 σποτ προσεγγίζοντας με «ευαισθησία» την πόλη που φιλοξενεί για πάνω από μισό αιώνα το Φεστιβάλ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πει χρόνια πολλά στον θεσμό. Ο 27χρονος Έλληνας σκηνοθέτης, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Ξεκίνησε να αποσπά τα βλέμματα τού καλλιτεχνικού χώρου με τον «Ανάδρομο» και το Φεστιβάλ Δράμας, ενώ η πορεία του συνεχίστηκε με το «Zero Star Hotel», που είχε διακριθεί μέσα στις 15 καλύτερες από όλο τον κόσμο, στον διαγωνισμό Sundance Ignite.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνώς αναγνωρίστηκε με την ταινία του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν», η οποία βραβεύτηκε διπλά στο Φεστιβάλ της Δράμας (καλύτερη ταινία νοτιοανατολικής Ευρώπης, ειδικό βραβείο επιτροπής) και στις Νύχτες Πρεμιέρας (ανδρικής ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, β’ καλύτερη ταινία).

Διαβάστε περισσότερα: https://www.ellines.com/good-news/45528-o-protos-ellinas-skinothetis-pou-brabeutike-me-xruso-foinika-gia-tainia-mikrou-mikous/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης