Ανδρέας Αθανασούλης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία και να κυνηγά το όνειρό του. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής μετά τη «χρυσή» σελίδα που έγραψε στο παλμαρέ του, γονατίζοντας τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ, κατάφερε να προσπεράσει και το εμπόδιο του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ!

Το τελικό 3-1 έφερε συγκίνηση, πανηγυρισμούς και ενθουσιασμό στους Έλληνες ανά τον κόσμο. Πλέον ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή της δεύτερης αναμέτρησης Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο2) Με 7-5, 4-6, 6-4 και 7-6 ο Tsitsipower καταχειροκροτήθηκε για ακόμη μία φορά στη «Rob Laver Arena» της Μελβούρνης και τσέκαρε το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του αυστραλιανού Όπεν.
Σε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο απέδειξε την κλάση του και έδωσε απαντήσεις σε όλες τις προσπάθειες του Ισπανού να φέρει το ματς στα μέτρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το τελικό 3-1 έφερε συγκίνηση, πανηγυρισμούς και ενθουσιασμό στους Έλληνες ανά τον κόσμο. Πλέον ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το πρωί της Πέμπτης (10.30) στα ημιτελικά τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος

νίκησε με 6-3, 6-4, 6-2 τον 21χρονο Αμερικανό Φράνσις Τιαφό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νεαρός έχει κερδίσει μίνιμουμ 809.000 ευρώ, ενώ, αν καταφέρει να φτάσει στον τελικό, θα πάρει κερδίζοντας τον τίτλο 3,6 εκατ. ευρώ κι αν χάσει 1,84 εκατ. ευρώ!

Δύο μπρέικ από τον Τσιτσιπά στο πρώτο σετ
Στο πρώτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε από τις επιστροφές του Αγκούτ μετά τα σερβίς του και είδε τον Ισπανό να κάνει μπρέικ με το… καλημέρα, ενώ έχασε και το δεύτερο γκέιμ χωρίς να πάρει πόντο. Στη δεύτερη ευκαιρία υπερασπίστηκε το σερβίς, καθώς έβαλε περισσότερη δύναμη στα χτυπήματά του, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο (2-1). Ο Αγκούτ πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο γκέιμ, αφού ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο μπρέικ πόιντ, αλλά λόγω των αβίαστων λαθών δεν το ολοκλήρωσε. Στο πέμπτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς με ένα κρεσέντο άσων και ακόμη ένα όμορφο τελείωμα έφτασε στο πρώτο του λαβ γκέιμ (σ.σ.: χωρίς δηλαδή ο αντίπαλος να πάρει πόντο) και μείωσε σε 3-2.

Ο Αγκούτ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Τσιτσιπά να μειώνει εκ νέου σε 4-3. Η τάξη στο πρώτο σετ αποκαταστάθηκε όταν ο Τσιτσιπάς στη δεύτερή του ευκαιρία πέτυχε μπρέικ και ισοφάρισε σε 4-4, σβήνοντας το λάθος που έκανε στην αρχή του αγώνα. Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε για πρώτη φορά, υπερασπιζόμενος το σερβίς του (5-4). O Ισπανός ισοφάρισε σε 5-5, με τον Στέφανο να πετυχαίνει το δεύτερό του λαβ σέρβις γκέιμ (6-5). Το πρώτο σετ έκλεισε σε 49 λεπτά υπέρ του Τσιτσιπά, ο οποίος έφτασε σε διπλό σετ πόιντ και με μπρέικ επικράτησε με 7-5.


Ισοφάρισε ο Αγκούτ
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να κερδίζει το πρώτο γκέιμ. Ο Ισπανός ισοφάρισε με λαβ γκέιμ αρχικά (1-1) και προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ πόιντ στη συνέχεια. Ο Μπαουτίστα Αγκούτ έφτασε στο 3-1, με τον Έλληνα να απαντάει έπειτα από τρία συνεχόμενα χαμένα γκέιμ. Ο Ισπανός υπερασπίστηκε το σερβίς του και πέτυχε το 4-2, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 4-3 αμέσως μετά. Το 5-3 για τον Αγκούτ ολοκληρώθηκε με αναπάντητους πόντους και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε στο ένατο γκέιμ για να παραμείνει στο σετ, κάτι που κατάφερε αρχικά. Τελικά, ο Ισπανός ισοφάρισε σε 1-1 σετ, με 6-4 γκέιμ στο δεύτερο.

Το πρώτο σετ επαναλήφθηκε
Το πρώτο γκέιμ στο τρίτο σετ κατέληξε στον Τσιτσιπά, ενώ με τη σειρά του και ο Μπαουτίστα Αγκούτ υπερασπίστηκε το σερβίς. Το 2-1 για τον Στέφανο επεφύλασσε ένα εντυπωσιακό πόντο με ντροπ σοτ. Ο Ισπανός ισοφάρισε και στο πέμπτο γκέιμ έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ, με αποτέλεσμα στη δεύτερη ευκαιρία του να πάρει τον πόντο και να προηγηθεί 3-2. Οι δύο τενίστες κέρδισαν από ένα γκέιμ (4-3), ενώ στο όγδοο ο Τσιτσιπάς δούλεψε σκληρά στο κορτ και ανταμείφθηκε με το μπρέικ που έψαχνε (4-4). Ο Έλληνας ανέκτησε το προβάδισμα και με νέο μπρέικ «καθάρισε» το σετ και προηγήθηκε 2-1.


Φινάλε με νίκη στο τάι μπρέικ
Χωρίς μπρέικ άρχισε το τέταρτο σετ. Αρχικά ο Τσιτσιπάς και με τη σειρά του ο Αγκούτ κατέκτησαν τα γκέιμ που σέρβιραν (2-2). Το 3-2 για τον Έλληνα τενίστα διαμορφώθηκε με εμφατικό τρόπο, αφού ο Στέφανος έφτασε στο λαβ γκέιμ με δύο άσους, όμως ο Ισπανός ισοφάρισε εκ νέου. Στο συγκεκριμένο σετ ο Τσιτσιπάς έδειξε πιο σταθερός σε σχέση με τα προηγούμενα και για αυτόν τον λόγο κράτησε απαραβίαστο το σερβίς του, παίρνοντας συνεχώς το προβάδισμα. Πιο προσεκτικός ήταν και στο δικό του σερβίς ο Μπαουτίστα Αγκούτ, που ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τσιτσιπάς με αποφασιστικότητα προηγήθηκε 5-4 και ανάγκασε τον αντίπαλό του να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς. Ο Αγκούτ βρέθηκε δύο φορές σε ανάλογη θέση και κατάφερε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.
Το πρώτο μίνι μπρέικ έφερε τον Στέφανο Τσιτσιπά σε άκρως πλεονεκτική θέση (2-0), ενώ το δεύτερο στη σειρά τον έβαλε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Ο Αγκούτ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με δικά μίνι μπρέικ επέστρεψε (3-2), όμως ο Στέφανος έσπασε εκ νέου το σερβίς του αντιπάλου του δύο φορές (5-2). Έτσι, λύγισε τον Ισπανό και έφτασε στο δικό του έπος, καθώς κατέκτησε το τρίτο σετ που έψαχνε και πανηγύρισε πέφτοντας στο έδαφος.

«Nομίζω ότι είναι παραμύθι»
Συγκλονιστικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά την τεράστια νίκη (7-5,4-6, 6-4, 7-6) στη «Rod Laver Arena», απέναντι στον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, μίλησε για το όνειρό του.

«Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζαν ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε. Δεν είναι όνειρο, αλλά μία πραγματικότητα» τόνισε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court, μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ στη συνέχεια επικαλέστηκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Όπως είδα και στα social media, γινόταν ένας πανικός. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εδώ. Ήταν μία σπουδαία νίκη, που τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Ήταν πρόκληση να μείνω συγκεντρωμένος, αλλά χαίρομαι που έπαιξα καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης