Απόστολος Χρήστου, Κατερίνα Δίβαρη,  Μιχάλης Αναστασάκης και Νίκος Παπαγγελής αντιμετωπίζουν στο Τόκιο τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους…

Το όνειρό τους πραγματικότητα θέλουν να κάνουν τέσσερις ΟΠΑΠ Champions στο Τόκιο, συμμετέχοντας στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Πρόκειται για τον πρωταθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου, την πρωταθλήτρια του windsurf Κατερίνα Δίβαρη, τον πρωταθλητή της σφυροβολίας Mιχάλη Αναστασάκη και τον πρωταθλητή της ποδηλασίας Νίκο Παπαγγελή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας τον ΟΠΑΠ στο πλευρό τους, οι τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί – όπως τονίζουν – διαθέτουν υπομονή, επιμονή και ποτέ δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Το προφίλ των τεσσάρων ΟΠΑΠ Champions

Απόστολος Χρήστου (Kολύμβηση)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπάθεια για μένα είναι ένας καθημερινός αγώνας που δίνεις με τον εαυτό σου κόντρα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Προσπάθεια είναι η αρχή της επιτυχίας»

Ο Απόστολος Χρήστου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Ξεκίνησε να κολυμπάει σε ηλικία 7 ετών για να μάθει κολύμπι και να έχει μία ενασχόληση με τον αθλητισμό. Στην αρχή δεν του άρεσε καθόλου, καθώς όμως περνούσε ο καιρός άρχισε να το αγαπάει όλο και περισσότερο.

Απόστολος Χρήστου

Από την ηλικία των 7 ετών μέχρι σήμερα κολυμπάει χωρίς καμία διακοπή. Κατά τη διάρκεια αυτών των 15 ετών έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και αρκετές φορές νόμιζε πως δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Όμως, πάντα έβρισκε τη δύναμη να συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη θέληση. Το επίτευγμα για το οποίο είναι περήφανος είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2013, στο Ντουμπάι, στα 100μ. ύπτιο.

Κατερίνα Δίβαρη (Windsurf)

«Προσπάθεια για εμένα σημαίνει να ξεπερνάς τον εαυτό σου καθημερινά και να αγωνίζεσαι μέχρι το τέλος ασχέτως αποτελέσματος»

Η Κατερίνα Δίβαρη γεννήθηκε το 2000 στην Αθήνα. Δοκίμασε το windsurf το 2009, σε ηλικία 9 ετών, και έκτοτε ο ενθουσιασμός και η αγάπη της για το άθλημα παραμένουν ίδια. Όπως υπογραμμίζει, πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο.  Η χαρά της ήταν μεγάλη όταν κατάφερε να πάρει την πρώτη διεθνή διάκριση και έτσι το κίνητρό της έγινε ακόμα μεγαλύτερο ώστε να συνεχίσει.

Κατερίνα Δίβαρη

Μια από τις πιο έντονες στιγμές που θυμάται ήταν η Ολυμπιακή πρόκριση για τη χώρα μας, σε μια εποχή που όλα ήταν απρόβλεπτα λόγω της πανδημίας. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές και πολλές απογοητεύσεις, αλλά αυτό που μετρούσε πάντα για εκείνη ήταν η ευκαιρία στο ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Mιχάλης Αναστασάκης (Σφυροβολία)

«Για μένα προσπάθεια είναι να ξεπερνάς κάθε μέρα τον εαυτό σου και να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας…»

Ο Μιχάλης Αναστασάκης γεννήθηκε στα Χανιά, το 1994. Σε ηλικία 14 ετών, βλέποντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είδε το αγώνισμα της σφυροβολίας και έτσι το αγάπησε.

Mιχάλης Αναστασάκης

Ύστερα από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και επιτυχιών ήρθε η πρώτη του μεγάλη στιγμή στους Μεσογειακούς Αγώνες U23, καταφέρνοντας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το μεγαλύτερο όνειρο του είναι μια καλή διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως τονίζει, δεν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει γιατί αυτό που κάνει το κάνει καθημερινά και το αγαπάει.

Νίκος Παπαγγελής (Ποδηλασία)

«Για μένα προσπάθεια είναι να ξεπερνάς κάθε στιγμή τον εαυτό σου και τα όρια σου ανεξαρτήτως των δυσκολιών που υπάρχουν»

Ο Νίκος Παπαγγελής γεννήθηκε το 1999 στο Ρίο. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό αμέσως μετά το πρόβλημα υγείας του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο και χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι.

Νίκος Παπαγγελής

Η μεγαλύτερη διάκρισή του ήταν το 2018, όταν κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου στην Ολλανδία, στο αγώνισμα της αντοχής. Δεν έχει σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό, γιατί τον γεμίζει ως άνθρωπο και τον έκανε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Το μεγαλύτερο του όνειρο είναι να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης