Πλώρη για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της καριέρας της έβαλε η Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε το Σάββατο με 2-1 σετ (6-4, 6-7(4), 6-4) της αξιόμαχης, Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο), μετά από ένα συναρπαστικό ματς και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης (WTA 500).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρία, αφού κατάφερε να επιβιώσει στο θρίλερ απέναντι στη Ρουμάνα, θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά (15.30, Novasports 6) κόντρα στην Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 9), η οποία νίκησε με 2-0 σετ την Γέλενα Οσταπένκο (Νο 25).

Η Μαρία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με εξαιρετικά χτυπήματα στο φόρχαντ πήρε τα «ηνία» του ματς απέναντι στην Μπέγκου, αυξάνοντας μάλιστα όσο περνούσε η ώρα την πίεση προς την αντίπαλό της, προκειμένου να φτάσει στο break.

Πάντως αυτό λίγο έλειψε να το πετύχει πρώτη η Ρουμάνα, η οποία στο πέμπτο game έβαλε δύσκολα στην Μαρία. Εντούτοις η Σάκκαρη, παρά τα τρία break points της Μπέγκου, διατήρησε τη ψυχραιμία της και κράτησε το σερβίς της, διατηρώντας το προβάδισμά της (3-2).

Η Μπέγκου έδειχνε να έχει ισορροπήσει το ματς, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια όμως να φτάνει στο break στο όγδοο game, όπου αν και βρέθηκε να χάνει με 40-0, πίεσε την αντίπαλό της και, αναγκάζοντάς την σε double fault μέσα στο game, έφτασε στο 5-3.

Η Ρουμάνα πήρε άμεσα πίσω το σερβίς της (5-4) και σέρβιρε για την ισοφάριση, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ, καθώς η Μαρία κατάφερε με νέο break να κάνει το 6-4 και να κατακτήσει το πρώτο σετ, υποχρεώνοντας την Μπέγκου στην πρώτη απώλειά της στο τουρνουά (σ.σ: είχε φτάσει στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ).

Στο δεύτερο σετ η Μπέγκου έγινε πιο επιθετική και ξεκίνησε με break απέναντι στη Μαρία, ενώ έφτασε στο 2-0, κρατώντας το σερβίς της.

Με το φόρχαντ να παραμένει το μεγάλο της όπλο η Σάκκαρη κατέκτησε τρία συνεχόμενα games, απαντώντας στο break της αντιπάλου της.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο αθλήτριες να κρατούν το σερβίς τους, κι έτσι φτάσαμε στο 6-6 και η τύχη του σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί η Ρουμάνα ήταν πιο ψύχραιμη και, εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Μαρίας ισοφάρισε σε 1-1, με την Ελληνίδα τενίστρια να εκνευρίζεται, ξεσπώντας στη ρακέτα της.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, όπου είχαμε καταιγισμό από breaks (7). Η Μπέγκου, η οποία έκανε μεγάλο παιχνίδι, προηγήθηκε με 2-0 games, αλλά η εμπειρία της Σάκκαρη αποδείχθηκε καθοριστική και «μίλησε» στο τέλος.

Η Σπαρτιάτισσα πρωταθλήτρια κατάκτησε τα επόμενα τρία, κάνοντας με τη σειρά της break στην Ρουμάνα (3-2), την οποία είχε πλέον βάλει σε θέση κυνηγού.

Με το σκορ στο 4-4 η Ελληνίδα «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της αντιπάλου της, εν συνεχεία κράτησε το δικό της κι έφτασε στη νίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης