Την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελική φάση τουρνουά που διεξάγεται στο γρασίδι πήρε η Μαρία Σάκκαρη την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε άνετα την Παρασκευή με 2-0 σετ (6-0, 6-3) της Ντάρια Κασάτκινα (Νο 12), κι έτσι έκλεισε με θριαμβευτικό τρόπο μία θέση στην τετράδα του Berlin Open.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (Νο6 στον κόσμο) επί της Ρωσίδας (Νο12 στην WTA) μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο tour (όλες σε χωμάτινη επιφάνεια).

Πριν από περίπου ένα μήνα η Σάκκαρη προηγήθηκε με 1-0 της Κασάτκινα στο τουρνουά της Μαδρίτης, αλλά η Ρωσίδα βρήκε τον τρόπο ν΄ αντιδράσει και επικράτησε με ανατροπή 2-1.

Στο γρασίδι, όμως, η Σάκκαρη απέδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» κι ενόψει του Wimbledon έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε τρομερή εκκίνηση στο ματς: με τρομερά χτυπήματα και αγωνιζόμενη με μεγάλη συγκέντρωση κατάφερε να κάνει break με το… καλημέρα, μπαίνοντας σε θέση οδηγού στο πρώτο σετ.

Η Μαρία συνέχισε να έχει το πόδι της στο γκάζι και έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς της αντιπάλου της (3-0), η οποία δεν μπορούσε να σπάσει την κυριαρχία της Σάκκαρη.

Παίζοντας με τρομερή αυτοπεποίθηση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκλεισε εμφατικά το πρώτο σετ, κάνοντας το 1-0 με 6-0 (!), σε διάστημα μόλις 30 λεπτών.

Στο δεύτερο σετ η Ρωσίδα παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστική και απάντησε δύο φορές στα break της Σάκκαρη, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Πέραν τούτου ουδέν. Κι αυτό γιατί η Μαρία σε εκείνο το σημείο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με τρία διαδοχικά games έφτασε στο 6-3 και στη νίκη με 2-0.

Στα ημιτελικά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Μπελίντα Μπέντσιτς, Νο.17 στον κόσμο, η οποία λύγισε με 3-6, 6-3, 6-3 τη Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο.24).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης