Κωπηλασία: Πρωταθλητής ο ΝΟΙ, πολυνίκης ο ΝΟΘ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, 17:36
Κωπηλασία: Πρωταθλητής ο ΝΟΙ, πολυνίκης ο ΝΟΘ

Ο Ναυτικός Όμιλο Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά πολυνίκης Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του 86ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας, που για πρώτη φορά και λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΝΟΘ κατέκτησαν συνολικά 27 μετάλλια εκ των οποίων 11 χρυσά, 10 ασημένια και 6 χάλκινα, ενώ για πρώτη φορά ο ΕΝΟΑ κατέκτησε την 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας 14 μετάλλια εκ των οποίων 8 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Στην 3η θέση του σχετικού πίνακα ο ΝΟ Ιωαννίνων που κατέκτησε 18 μετάλλια εκ των οποίων 6 χρυσά, 10 ασημένια και 2 χάλκινα.

Πρώτος στη βαθμολογία ο ΝΟ Ιωαννίνων με 328 βαθμούς που ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ελλάδας αφήνοντας στην 2η θέση τον ΝΟΘ που συγκέντρωσε 303,5 βαθμούς, ενώ τρίτος στον σχετικό πίνακα ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με 166.5 βαθμούς.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σε σχέση με την περυσινή χρονιά πέντε περισσότερα σωματεία μπήκαν στον πίνακα των μεταλλίων φτάνοντας τα 26 από τα 29 που συμμετείχαν ενώ πέρυσι είχαν κερδίσει μετάλλιο τα 21 από τα 28 που είχαν συμμετάσχει στο 85ο.

Από τέσσερα χρυσά οι Μ.Κυρίδου-Χ.Μπούρμπου

Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας την οκτάκωπο των ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΝΟ Ιωαννίνων φτάνοντας τα 4 χρυσά για την Κυριακή, ενώ ο ΝΟΘ κατά την τελευταία μέρα των αγώνων έφτασε τα 6 χρυσά έχοντας πρωταγωνίστριες το Oλυμπιακό δίδυμο των Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου που κατέκτησαν από 4 χρυσά κερδίζοντας όλους τους τελικούς που αγωνίστηκαν, ενώ η Αννέτα Κυρίδου κέρδισε 3 χρυσά.

Από δυο χρυσά κέρδισαν οι Ντούσκος, Γκαϊδαντζής, Παπακωνσταντίνου, Σκουλαρίκος ενώ για μια ακόμα φορά για 37ο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα έδωσε το παρών ο αιθάλης Γιάννης Κουρκουρίκης που διανύει το 49ο έτος της ηλικίας του καθώς και οι νεότεροί του αλλά βετεράνοι πλέον του αθλήματος οι οποίοι συνεχίζουν και το υπηρετούν Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Δημητρίου από τον ΝΟΙ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, 17:38