Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε μέχρις εσχάτων απέναντι στον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Open της Βαρκελώνης, αγγίζοντας μία τεράστια ανατροπή, ωστόσο εν τέλει ο Ισπανός επικράτησε στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ ( 6-4, 6-7, 7-5) και κατέκτησε το τρόπαιο στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Μετά τον πρώτο τίτλο Masters στην καριέρα του στο Μόντε Κάρλο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του απέναντι στον «βασιλιά» των χωμάτινων επιφανειών, αλλά ο έμπειρος αριστερόχειρας ήταν εν τέλει ο νικητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναδάλ, -μετά τη σημερινή νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά- αύξησε σε 12 τους τίτλους του (!) στο εν λόγω τουρνουά.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με love service game ξεκίνησε τον τελικό ο Ισπανός και, παρά την προσπάθειά για ένα γρήγορο μπρέικ, ο Στέφανος κατάφερε να το αποτρέψει, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μάλιστα ό,τι δεν μπόρεσε ο Ναδάλ το πέτυχε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ο οποίος, ανεβάζοντας την απόδοσή του, κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του, φτάνοντας μάλιστα στη συνέχεια και στο 3-1.

 

Ο Ναδάλ αν και είχε υποπέσει σε αρκετά αβιάστα λάθη και γενικά έδειχνε να ψάχνεται αγωνιστικά, στη συνέχεια αντέδρασε και, σβήνοντας δύο μπρέικ πόιντ του Στέφανου δεν τον άφησε να ξεφύγει, μειώντας σε 3-2.

Μάλιστα ο Ισπανός με το πρώτο του μπρέικ στο ματς ισοφάρισε σε 4-4 και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα, μετά από μεγάλη μάχη στο ένατο game, κατακτώντας εν τέλει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους (1-1), με τον «Στεφ» να κάνει και πάλι στο ίδιο σημείο το μπρέικ, διευρύνοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του (3-1).

Εντούτοις στη συνέχεια ο Ναδάλ αφυπνίστηκε και με τρία σερί κερδισμένα games όχι μόνο πήρε πίσω το σερβίς του αλλά έκανε και την ολική ανατροπή, φτάνοντας στο 4-3.

Μάλιστα ο Ισπανός, όντας μπροστά στο σκορ με 5-4 είχε διπλό championship point, για να καθαρίσει το ματς, ωστόσο ο «Στεφ» κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.

 

Στο 11ο γκειμ ο Τσιτσιπάς πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τριπλό μπρέικ πόιντ, κι έτσι είδε τον Ναδάλ να κάνει αυτός το 6-5. Eντούτοις ο Έλληνας τενίστας διατήρησε τη ψυχραιμία του και κράτησε το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Έτσι, οι δύο αντίπαλοι κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος βγάζοντας ψυχή στο κορτ, επικράτησε με 7-6 (βρέθηκε να χάνει με 4-2, ενώ προηγήθηκε και με 4-6), ισοφαρίζοντας σε 1-1 σε ένα συγκλονιστικό σετ, όπου… έσπασαν καρδιές.

 

Στο τρίτο σετ με τους δύο αντιπάλους να κρατάνε το σερβίς τους φτάσαμε στο 4-4, ενώ στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς, αφού είχε κάνει το 5-4, είχε ματς πόιντ, το οποίο όμως το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Έτσι ο Ναδάλ, από εκεί που έδειχνε να είναι στριμωγμένος στα σχοινιά, όχι μόνο ισοφάρισε (5-5), αλλά με μπρέικ πήρε το προβάδισμα, φτάνοντας δύσκολα στο 7-5, που του χάρισε το τρόπαιο, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης