Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη μονομαχία του κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, για την προημιτελική φάση του Rogers Cup.

Ο Έλληνας τενίστας (Νο3), πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε άνετα την Παρασκευή με 2-0 σετ (6-1, 6-4) του Νορβηγού (Νο 12), ο οποίος προερχόταν από 13 συνεχόμενες νίκες, κι έτσι πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «4» του τουρνουά στο Τορόντο, ανακόπτοντας παράλληλα το σερί του αντιπάλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον πανύψηλο (2.11μ.) Αμερικανό, Νο.32 στον κόσμο, Ράιλι Οπέλκα, ο οποίος απέκλεισε με 2-0 σετ (6-4, 7-6) τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο.17) και πέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά Masters.

 

Ο «Στεφ» ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα. Με δύο breaks και υπερασπιζόμενος τρεις φορές το σερβίς του προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 απέναντι στον Νορβηγό, ο οποίος έβγαλε μία μικρή «αντίδραση» μόνο στο 6ο γκέιμ, μειώνοντας σε 5-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 7ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έχασε μόνο ένα πόντο και «καθάρισε» το πρώτο σετ με 6-1 μέσα σε 23 λεπτά!

Αυτό συνέβη μάλιστα έχοντας τρομερά ποσοστά, καθώς κατέγραψε 10/12 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, αλλά και 16/19 πόντους μέσα από το σερβίς του, την ώρα που ο Ρουντ πήρε μόλις 11 απ’ τους 36 πόντους του σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Ρουντ σέρβιρε πρώτος παίρνοντας το πρώτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς απάντησε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει break στο τρίτο, παρότι είχε δύο break points, καθώς ο Ρουντ απάντησε με διαδοχικά, πολύ καλά χτυπήματα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το 4ο γκέιμ, ο Νορβηγός έκανε το 3-2 «κρατώντας» το σερβίς του, όμως ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε ξανά σε 3-3 με δικό του “love service games”, χωρίς να χάσει πόντο.

Ακολούθησαν άλλα δύο «μοιρασμένα» games, με τον Τσιτσιπά να κάνει το break στο καθοριστικό 9ο γκέιμ, «απορροφώντας» όλες τις επιθέσεις του Νορβηγού και «χτυπώντας» την κατάλληλη στιγμή.

Έχοντας φέρει πλέον τον αγώνα εκεί που ήθελε, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη… Σέρβιρε για τη νίκη και «τελείωσε» το ματς με 6-4 και 2-0 σετ μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης