Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει με σπασμένα… φρένα στο Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την περσινή φιναλίστ Σοφία Κένιν, πέταξε εκτός γκραν σλαμ και την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σβιόντεκ με 6-4, 6-2 και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά!

Η Σπαρτιάτισσα ξεκίνησε νευρικά και υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, έχοντας παράλληλα πολύ μικρό ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σερβίς. Στη συνέχεια μπήκε δυναμικά στο ματς πήρε το πάνω χέρι και οδήγησε μέχρι το τέλος ολοκληρώνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι με το οποίο έγραψε ιστορία για ακόμα μία φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Μαρία Σάκκαρη είναι η καλύτερη (βάσει κατάταξης, αλλά και απόδοσης στο τουρνουά) από τις τέσσερις τενίστριες των ημιτελικών και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή. Πριν από αυτό, βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσει στον ημιτελικό (10/6) το εμπόδιο της Τσέχας Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία νωρίτερα επικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3.

Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί νωρίτερα φέτος στο Ντουμπάι, με την Κρεϊτσίκοβα να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6, αλλά τη δεδομένη στιγμή η Σάκκαρη έχει νικήσει και τις δύο περσινές φιναλίστ του τουρνουά και παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ νευρικά το παιχνίδι με αποτέλεσμα η Πολωνή να προηγηθεί 2-0. Στη συνέχεια η Ελληνίδα έδειξε τα καλά της στοιχεία και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 αρχικά και 3-3 στη συνέχεια, έχοντας όμως αρκετά αβίαστα λάθη. Σταδιακά η απόδοση της Σάκκαρη ανέβηκε με αποτέλεσμα η Μαρία να πετύχει μπρέικ στο ένατο γκέιμ και να προηγηθεί 5-4 σε ένα κομβικό σημείο. Σε ένα γκέιμ που κράτησε πάνω από πέντε λεπτά η Σάκκαρη κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ με 6-4 και να αποκτήσει σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα.

 

 

Στο δεύτερο σετ η Σπαρτιάτισσα ξεκίνησε με μπρέικ και μετά το 2-0, η Σβιόντεκ αποχώρησε με ιατρικό τάιμ άουτ. Η Πολωνή μείωσε κατά σειρά 2-1, 3-2 και 4-3, ωστόσο η Σάκκαρη κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς της φτάνοντας στο 5-3. Με όπλο το σερβίς της έφτασε στο 6-4 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης