Ο Ντανίλ Μεντβέντερ επικράτησε 6-4, 6-2, 7-5 του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Όπεν της Αυστραλίας και προκρίθηκε στο τελικό, βάζοντας τέλος στη σπουδαία διαδρομή του Έλληνα πρωταθλητή. Ο Ρώσος, No 4 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε τον Έλληνα σταρ, ο οποίος ήταν κουρασμένος από την «τιτανομαχία» με τον Ράφα Ναδάλ, στα προημιτελικά του τουρνουά, και θα διεκδικήσει την Κυριακή το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Να σημειωθεί ότι ο Μεντβέντεφ πήρε τη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena και έφθασε στην 20ή συνεχόμενη επικράτησή του. Με εντυπωσιακό σερβίς και τρομερή σταθερότητα, ο Ρώσος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και μόνο για ένα μικρό διάστημα στα μέσα του 3ου σετ έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, αλλά στο τέλος κατάφερε να φθάσει στη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο τελικό Grand Slam της καριέρας του, μετά το US Open 2019, όπου ηττήθηκε από τον Ναδάλ, και την Κυριακή θα τεθεί αντιμέτωπος με τον «μόνιμο» πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια στη Μελβούρνη, Τζόκοβιτς, στην 8η μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour, με τον Σέρβο να προηγείται 4-3 στις νίκες. Ο «Νόλε» είναι οκτώ φορές νικητής του Australian Open και θα επιδιώξει την κατάκτηση του ένατου τίτλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να δίνουν μεγάλη προσοχή στο σερβίς τους (2-2), όμως στο πέμπτο γκέιμ ο Μεντβέντεφ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και πέτυχε το μπρέικ, καθώς οδήγησε τον Τσιτσιπά να υποπέσει σε αβίαστα λάθη (3-2). Αυτό ήταν και το κομβικό σημείο. Ο Ρώσος κράτησε μέχρι το τέλος το σερβίς του και με 6-4 έκλεισε το πρώτο σετ.

Το μοτίβο του αγώνα επαναλήφθηκε στο δεύτερο σετ. Το… ρομπότ Ντανίλ Μεντβέντεφ με τεράστια υπομονή στο παιχνίδι του ώθησε τον Τσιτσιπά σε λάθη. Έτσι πέτυχε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και προηγήθηκε 2-1, την ώρα που ο Στέφανος προσπαθούσε αρχικά να κρατήσει το σερβίς του και στη συνέχεια να απαντήσει με δικό του μπρέικ. Ο Ρώσος με δεύτερο μπρέικ στο ίδιο σετ και τρίτο συνολικά έφτασε στο 5-2. Στη συνέχεια σέρβιρε και με 6-2 προηγήθηκε 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε ακόμα ένα μπρέικ, όμως η διαφοροποίηση σε σχέση με τα δύο πρώτα σετ ήταν ότι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει και με δικό του μπρέικ στο έκτο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε στη συνέχεια 5-4, έφτασε κοντά στο μπρέικ στο δέκατο γκέιμ, ωστόσο δεν το πέτυχε. Έτσι ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε τη δική του ευκαιρία και με μπρέικ προηγήθηκε 6-5, ενώ στη συνέχεια έκλεισε το σετ και με 3-0 πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου, όπως προαναφέρθηκε, θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι Έλληνες της Αυστραλίας στην Rod Laver Arena

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης