Σε ένα γεμάτο από φιλάθλους γήπεδο, με πολύ ωραία αθλητική ατμόσφαιρα η Εθνική Ρουμανίας κέρδισε την Εθνική Ελλάδας με 22-17.

Οι Έλληνες διεθνείς μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια στην διοργάνωση, παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, με διάθεση, ενέργεια και μαχητικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα που έδειξαν στα δύο πρώτα σετ, ήταν ελπιδοφόρα και ανεξάρτητα του αρνητικού βαθμολογικού προσήμου, δέχτηκαν το ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην εξαιρετική κίνηση των ανθρώπων της οικογένειας του Αθηναϊκού, που έφεραν με λεωφορείο από τον Βύρωνα, παιδιά των Ακαδημιών τους.

Οι μικροί φίλοι του αθλήματος της χειροσφαίρισης μαζί με τους προπονητές τους, Βασιλεία Μακρόγλου και Φίλιππο Φάμπατς, δεν σταμάτησαν να τραγουδούν συνθήματα και να εμψυχώνουν τους Έλληνες παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο σετ και οι δύο ομάδες παίζοντας δυνατές άμυνες, ήταν ισόπαλες στο σκορ μέχρι το 10λεπτό με (3-3). Μετά με ένα ξέσπασμα η Εθνική ομάδα της Ρουμανίας πήρε αέρα δύο τερμάτων και ουσιαστικά κλείδωσε την υπόθεση νίκη. Το σετ ολοκληρώθηκε με (6-3).

Στο δεύτερο σετ η Εθνική μας ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και από τα πρώτα λεπτά έχτισε μια διαφορά 2-3 γκολ. Με δυνατή άμυνα και άμεσο αιφνιδιασμό, κατάφερε να ολοκληρώσει το σετ με νίκη (6-8) και να υπολείπεται ένα γκολ, στο σύνολο των δύο σετ.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη μπήκαν μουδιασμένοι και οι Ρουμάνοι κάνοντας ένα (3-0) στα πρώτα λεπτά πήραν τα ηνία του αγώνα. Οι Έλληνες διεθνείς δεν τα παράτησαν και με συνεχή τροφοδότηση στον Δικαιούλια, πλησίασαν στα δύο γκολ (7-5) στα μισά του παιχνιδιού. Κάποια όμως χαμένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, έδωσαν την δυνατότητα στους τυπικά γηπεδούχους, να διευρύνουν το σκορ και να κατακτήσουν την νίκη με (10-6).

Η Ελληνική ομάδα πήρε μόλις 1 βαθμό από το αγώνα και η συνολική βαθμολογία της στην διοργάνωση μέχρι τώρα, είναι 4 βαθμοί. Με δύο ακόμα παιχνίδια να απομένουν (Σαουδική Αραβία – Κουβέιτ) για να ολοκληρωθούν οι αγώνες του Α’ ομίλου, πρέπει να κάνει το απόλυτο (5+5), ώστε να έχει μαθηματικά ελπίδες, σε συνδυασμό αποτελεσμάτων, να περάσει στα προημιτελικά.

Από την Εθνική Ρουμανίας, πολύ καλό παιχνίδι έκαναν επιθετικά οι Ποπ και Κοστέα και καθοριστικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα στο τρίτο σετ είχε ο τερματοφύλακας Πάσκα.

Από την Εθνική Ελλάδος, εξαιρετικός ήταν ο Δικαιούλιας, όντας επιθετικά ο κύριος εκφραστής της γαλανόλευκης. Ο διεθνής πίβοτ της ΑΕΚ σημείωσε τα περισσότερα γκολ της αναμέτρησης.

Δύο φάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Δικαιούλιας:

 

 

Επίσης και πολύ καλή παρουσία είχαν ο Κοτσιώνης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν πήρε πολλές προσπάθειες μοίραζε ασίστ, καθώς και οι Σαράφης – Τζωρτζίνης.

O Κοτσιώνης, o οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι

Πρώτοι σκόρερ από την Εθνική Ρουμανίας ήταν οι Ποπ και Κοστέα με 5 γκολ. Από την Εθνική Ελλάδος πρώτοι σκόρερ ήταν ο Δικαιούλιας με 6 γκολ και ο Τζωρτζίνης με 4 γκολ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Σίτου): Πάσκα, Τσίρα, Βέρες, Ποπ 5, Μπρουχ 1, Σαμφιρέσκου, Σίτου Ρ. 1, Κατόνα, Στανέσκου 3, Μπότε 1, Κράμερ 4, Βορντεϊάνου, Ντέντου, Παλ, Κοστέα 5, Αρντελεάν 2

ΕΛΛΑΔΑ (Γεωργιάδης Νίκος): Ασλής, Στεφανίτσης, Γιορανίδης 1, Γιάντσα, Παγιάτης 1, Παπαγιάννης 1, Τζωρτζίνης 4, Παπάζογλου, Κοτσιώνης 3, Δικαιούλιας 6, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης, Κυριακίδης, Αναστασίου, Αναγνωστόπουλος, Σαράφης 1

Διαιτητές: Ματίγια-Ματίγια

Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 2/2 – 2/2

Άξιο αναφοράς ήταν ότι παρόλο που οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους Έλληνες παίκτες, δεν έκαναν το ίδιο και για την τεχνική ηγεσία. Μάλιστα παράγοντες που έχουν σχέση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, έδειξαν την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που αγωνίζεται η Εθνική.

Οι υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί και η μη αναμενόμενη είσοδο στην οκτάδα, έφεραν ήδη τις πρώτες δημόσιες αρνητικές κριτικές.

Φάσεις από το παιχνίδι:

 

 

Η παρουσίαση και η είσοδος των δύο ομάδων:

 

Συγκλονιστική ήταν η υποστήριξη των Εφήβων και των Νέων της ομάδας του Αθηναϊκού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν για τη «γαλανόλευκη»:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης