Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την αγωνιστική δράση του ΣΕΠ μόνο κατά το έτος  2019, η διοίκηση του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας παρουσίασε σε γενικές γραμμές τα εξής αριθμητικά στοιχεία που προκύπτουν κι επιβεβαιώνονται μέσα από τα δεδομένα της διεθνούς πλατφόρμας boxrec.

Από την καταμέτρηση λείπει τελείως το έτος 2020, καθώς λόγω του covid -19 σημειώθηκε αγωνιστική απραξία στον παγκόσμιο αθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα:

-58 πυγμάχοι Έλληνες και ξένοι αγωνίστηκαν σε

29 αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας σε ελληνικό έδαφος υπό την αιγίδα του ΣΕΠ σε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

9 διοργανώσεις.

-6 νέοι διοργανωτές ξεκίνησαν το 2019 τη συνεργασία τους με το ΣΕΠ

(Λευτέρης Καπώνης, Στέλιος Πολίτης, Στέφανος Αποστολάκης, Ηλίας Παυλίδης κ.α.) και συνεχίστηκε η επιτυχημένη συνεργασία με τις διοργανώσεις του Γιώργου Σαριδάκη.

-21 νέοι επαγγελματίες πυγμάχοι εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΣΕΠ

-12 νέοι προπονητές απέκτησαν την άδεια του ΣΕΠ και 10 νέοι διαιτητές εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΣΕΠ.

-17 φορές οι Έλληνες επαγγελματίες αγωνίστηκαν στο εξωτερικό με αξιοσημείωτη στιγμή τη συμμετοχή του Τζεμάλ Χουσεΐνογλου στη διοργάνωση matchroom boxing. Κάποιες από τις χώρες που αγωνίστηκαν οι 17 επαγγελματίες είναι η Ιταλία, η Λετονία, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, η  Ελβετία κ.α.

-21 ξένοι πυγμάχοι αγωνίστηκαν σε ελληνικό έδαφος. 

Πολλοί από αυτούς τους παραπάνω  αγώνες μεταδόθηκαν από  ελεύθερα και συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια (open, nova, cosmote κ.α.) ελληνικά και διεθνή. 

Να σημειωθεί ότι από τα παραπάνω στατιστικά απουσιάζουν το μεγάλο event που είχε προγραμματίσει ο ΣΕΠ για τις 23 Μαΐου 2020 και θα προβαλλόταν από την cosmote αλλά και πολλά ακόμα events που ήταν προγραμματισμένα μες στο 2020 εντός κι εκτός Ελλάδος αλλά αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Σχεδόν όλοι οι πυγμάχοι πραγματοποίησαν πανάκριβες ιατρικές εξετάσεις μέσω του ΣΕΠ με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομείων ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ κι Ευαγγελισμός.

Οι γιατροί που δουλεύουν για να είναι ασφαλείς και υγιείς οι Έλληνες επαγγελματίες είναι ο Γιάννης Καλλιάτσος και ο Νίκος Μαθιός. Πρωτεργάτης του ΣΕΠ είναι ο Χρήστος Γάτσης.  Πολύ σημαντική η υποστήριξη της Φαίης Ζαμπετάκη. Ένα τεράστιο ευχαριστώ από τον πρόεδρο του ΣΕΠ κ. Γιώργο Στεφανόπουλο προς όσους προαναφέρθηκαν για την προσφορά τους και την άψογη συνεργασία.

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε: «Αν και τα συγκεκριμένα νούμερα αφορούν μόνο το 2019, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα κι ευελπιστώ ότι τη νέα σεζόν θα είναι όλα καλύτερα και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι την επιτυχημένη πορεία της ελληνικής επαγγελματικής πυγμαχίας. Ευχαριστώ όλους τους πυγμάχους, προπονητές, διαιτητές, διοργανωτές, υποστηρικτές και χορηγούς αλλά και τους ανθρώπους που προαναφέρθηκαν που είναι δίπλα μου και εργάζονται  αποτελεσματικά για την ανάπτυξη της επαγγελματικής πυγμαχίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης