Πάρσονς: «Ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, 16:49
Πάρσονς: «Ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση»

Με τα τελευταία μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων να βρίσκουν τους κατόχους τους, το Τόκιο ετοιμάζεται να παραδώσει την σκυτάλη στο Παρίσι, την πόλη υποδοχής των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, με την Τελετή Λήξης και με την ελπίδα ότι η σελίδα της πανδημίας που στέρησε από την κορυφαία διοργάνωση την παρουσία θεατών, θα έχει κλείσει μέχρι τότε.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) χαιρέτισε «την πιο σημαντική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων», λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τους κινδύνους που «σκίασαν» την διεξαγωγή τους.

Το τελευταίο κύμα της πανδημίας, που έπληξε την Ιαπωνία δεν επέτρεψε την παρουσία θεατών στους αγωνιστικούς χώρους και προκάλεσε την κατάρρευση της δημοφιλίας του πρωθυπουργού, Γιοσιχίντε Σούγκα, για την διαχείριση της κρίσης υγείας, καθώς και για την επιμονή του στην διοργάνωση των Αγώνων.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι αυτή, ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων, λόγω της πανδημίας. Επειδή δώσαμε φωνή σε 1,2 δισεκατομμύρια άτομα με αναπηρία», σχολίασε με νόημα ο Άντριου Πάρσονς σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι «το Παραολυμπιακό κίνημα είναι ισχυρότερο από ποτέ», λίγες ώρες πριν σβήσει η Ολυμπιακή Φλόγα στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

«Υπήρχαν αμφιβολίες τα τελευταία δύο χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων νόμιζα ότι αυτοί οι Αγώνες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν», τόνισε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της CIP, Κρεγκ Σπενς.

Παρά τις άνευ προηγουμένου συνθήκες, οι δώδεκα ημέρες της διοργάνωσης, δημιούργησαν έντονες εικόνες και συναισθήματα. Όπως αυτές των δύο Αφγανών αθλητών που έλαβαν μέρος, την ώρα που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στην χώρα τους. Μάλιστα ο Κρεγκ δήλωσε πως η IPC προσφέρθηκε να φέρουν την σημαία της χώρας τους κατά την Τελετή Λήξης, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν στην Τελετή Έναρξης, λόγω της απουσίας τους.

Ορισμένες φωνές, ωστόσο, στάθηκαν στο... περίεργο της κατάστασης. «Η εικόνα χωρίς θεατές, είναι αυτή που θα κρατήσω από αυτούς τους Αγώνες», σχολίασε ο Γάλλος πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, Φαμπιέν Λαμιρό, ο οποίος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Τόκιο και πρόσθεσε: «Ακόμα κι εάν το ξέραμε από πριν, όταν βρισκόμαστε σε αυτό, μας φαίνεται περίεργο».

Όσον αφορά στην γαλλική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ, δηλώνει πως το Παρίσι είναι έτοιμο για τους επόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Κορυφαία δύναμη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως συμβαίνει από την κορυφαία διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το 2004 μέχρι και σήμερα, αναδείχθηκε η Κίνα με 207 μετάλλια εκ των οποίων τα 96 χρυσά.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, 16:52