Πιπιλιαρίδου: «Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να ονειρεύομαι»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 06:24
Πιπιλιαρίδου: «Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να ονειρεύομαι»

Τα όνειρα δεν σταματάνε ποτέ και η Μαρία Πιπιλιαρίδου σαν… έφηβη ζει κάθε μέρα την αγάπη της για την Άρση Βαρών. Η «Πίπι» στα 35 της χρόνια «κρατάει» ζωντανό το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων και ευελπιστεί να συμμετάσχει στο Τόκιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο σάιτ της ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες της καραντίνας.

Η… ρομαντική Μαρία δηλώνει ότι της λείπει η μητέρα της, ενώ τονίζει ότι ποτέ δεν θεώρησε ότι θυσιάζει πράγματα για την Άρση Βαρών.

(Στη συνέντευξη ακολουθούν όλες οι τοποθετήσεις της Μαρίας Πιπιλιαρίδου,  με τα πρώτα γράμματα του ονόματός της).

Μάχη: είναι μια λέξη που νομίζω πως με καθορίζει διότι έχω δώσει πολλές σε αγωνιστικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Πλέον όμως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πράγματα που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ... Η καραντίνα ήταν μια από αυτές, διότι έπρεπε να προσαρμοστώ σε ακόμη πιο δυσμενείς συνθήκες, να προστατέψω τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Επίσης να μπορέσω να συντηρηθώ σε μια καλή κατάσταση ψυχολογική και αθλητική, νομίζω πως και από αυτή τη μάχη θα βγω νικήτρια.

Αρχές: Πιστεύω πως οι αρχές και το ήθος είναι αδιαμφισβήτητα στοιχεία ενός συγκροτημένου αθλητή, δεν είναι ούτε οι επιδόσεις ούτε τα μετάλλια. Χωρίς αρχές δεν μπορείς να πορευτείς και αν το κάνεις θα κρατήσει για πολύ λίγο. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται και σε όποια μορφή τη συναντάς και δεν συνάδει με αυτό που κάνουμε. Ο αθλητισμός και το Ολυμπιακό ιδεώδες μάς διδάσκουν αγάπη, ισότητα, ευγενή άμιλλα, σεβασμό και να γινόμαστε δυνατότεροι και πάνω από όλα άνθρωποι!

Ρουτίνα: Η ρουτίνα μου για μένα -και όσοι με γνωρίζουν καλά το γνωρίζουν- δεν αλλάζει εύκολα... Η ώρα της προπόνησης πλέον είναι για μένα τρόπος ζωής, δεν ζήλεψα ποτέ όσους βγαίνουν ή κάνουν αλλά πράγματα όσο εγώ προετοιμαζόμουν για κάποιον αγώνα, δεν το είδα ποτέ ως θυσία, ήταν πάντα αυτό που αγαπούσα και που ήθελα να κάνω και έμαθα να ζω με τη γνωστή ρουτίνα του αθλητή!

Ιαπωνία: Νομίζω πως θα ήταν τρελό να βρίσκομαι στα 35 μου ακόμη μέσα στους αθλητικούς χώρους και να μην ονειρευόμουν ότι θέλω να κλείσω την καριέρα μου με μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς, αυτούς του Τόκιο! Πολλά πράγματα στη ζωή δεν είναι εφικτά και ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει από το να ονειρεύομαι, ούτε ο χρόνος!

Άρση βαρών: Ένα συναρπαστικό άθλημα που σου χαρίζει μοναδικές στιγμές. Μέσα από αυτό, κάθε φορά, σε κάθε αγώνα, μαθαίνω πράγματα για τον εαυτό μου, είναι μια μικρογραφία της ίδιας της ζωής. Κάθε φορά που νομίζεις πως έφτασες στα όρια σου, τελικά βλέπεις πως έχεις άλλες αντοχές και συνεχίζεις γιατί η μπάρα όπως και η ζωή δεν χαρίζει ένα λάθος και βρίσκεται στο έδαφος σε δευτερόλεπτα. Κρατάς ψηλά την μπάρα, κρατάς και τη ζωή!

Προπονήσεις: Το λέει και η ίδια η λέξη, προετοιμασία και προγύμναση, το σημαντικότερο όλων. Δεν υφίσταται αθλητική βελτίωση και αγωνιστικότητα χωρίς την προπόνηση και φυσικά κάλους προπονητές!

Ισχύς: Θα πω μόνο η ισχύς εν τη ενώσει και θα το αφιερώσω σε καθένα μας ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο της Ελληνικής Άρσης Βαρών!!

Παλεύω: Είναι πολλές οι φορές που κουράστηκα να παλεύω, αλλά φώναξα μέσα μου ΣΥΝΕΧΙΣΕ, γιατί έχω μάθει να μην τα παρατάω ποτέ!

Ισορροπία: Προσπαθώ πάντα σαν άνθρωπος να κρατώ τις ισορροπίες με τους γύρω μου, συναθλητές και φίλους, και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου να τηρούνται.

Λησμονώ: Λίγο πολύ στην καραντίνα όλοι ψάξαμε μέσα μας, όλοι καταλάβαμε τελικά πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Λησμονώ τη μητέρα μου και αυτό θα γίνεται πάντα με καραντίνα η χωρίς.

Ικανοποίηση: Όταν καταφέρνω έναν στόχο και καταλαβαίνω ότι όλη η προσπάθεια που έκανα δεν πήγε χαμένη!

Ανάμνηση: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ώρες προπονήσεων με τη μεγάλη ομάδα... Ανάμνηση σπάνια! Ήμουν τυχερή που μεγάλωσα ανάμεσα στα μεγαθήρια της άρσης βαρών!

Ρομαντική: Οι δυνατότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι οι πιο ρομαντικοί και ανήκω σε αυτούς!

Ικανότητα: Θέλει ικανότητα να μπορείς να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές. Όποιος διατηρεί τις ικανότητες του δεν γέρνει ποτέ!

Δώρα: Το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει κάνει το άθλημα είναι να μη σταματώ ποτέ να πιστεύω!!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έχει μεγάλη αξία η συμμετοχή, λιγότερη η νίκη! Θα ήταν το τέλειο φινάλε της αθλητικής μου καριέρας!

Υπομονή: Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν υπομονή. Ειδικά οι αθλητές πρέπει να είναι οπλισμένοι, για να μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 08:25