Η Ελλάδα, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς ερασιτεχνικού μαχητικού αθλητισμού, φιλοξενώντας ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του έτους, το «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου U16 U18 U21».

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο «Κλειστό Γυμναστήριο «Δυο Αοράκια Ηρακλείου», το τριήμερο 1,2,3 Απριλίου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, καθώς θα λάβουν μέρος 26 κράτη, 750 αθλητές και αθλήτριες, 130 προπονητές, 50 διεθνείς διαιτητές. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ), την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (JJEU), με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου-Ανάπτυξη Αθλητισμού. Τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJIF).

Σήμερα για την σημαντική διοργάνωση στη Περιφέρεια Κρήτης δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες που προβάλλουν την Ελλάδα και την Κρήτη στην Ευρώπη και στον κόσμο ευρύτερα.

Σε μήνυμα-χαιρετισμό που απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση, στην οποία θα λάβουν μέρος 26 κράτη και περίπου 1000 αθλητές και αθλήτριες με τις τεχνικές τους ομάδες και τους διαιτητές. «Το Υφυπουργείο Αθλητισμού είναι αυτονόητο ότι στηρίζει και ενθαρρύνει κάθε δράση που προωθεί τον αθλητισμό στην κοινωνία. Είμαι βέβαιος ότι το κοινό θα απολαύσει το μοναδικό αυτό αθλητικό γεγονός» ανέφερε το μήνυμα του κ. Αυγενάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ Μαρία Χαριτοπούλου καλωσόρισε στην Ελλάδα, την Κρήτη και το Ηράκλειο, όλες τις εθνικές αποστολές. «Αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου σηματοδοτεί τη μετάβαση από την πανδημία του κορονοϊού στην αθλητική δραστηριότητα. Το Ηράκλειο είναι η πόλη που φιλοξένησε το 2019 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ακολούθησαν δυο χρόνια δύσκολα λόγω της έξαρσης της πανδημίας και το 2022 επιστρέφουμε όλοι εδώ. Στο ίδιο μέρος, στο ίδιο στάδιο. Υγιείς και Δυνατοί» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Χαριτοπούλου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης