Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί στο Τόκιο το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο άλμα επί κοντώ στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς κατετάγη τέταρτη στον τελικό του αθλήματός της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά το τέλος των προσπαθειών της, τόνισε ότι ήθελε πάρα πολύ να ανέβει στο βάθρο, στάθηκε στα τεχνικά λάθη της, δίνοντας μεταξύ άλλων υπόσχεση για μεγάλα άλματα στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήθελα πολύ ένα μετάλλιο, φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκα. Δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Ήρθα με την έκτη καλύτερη επίδοση και βγήκα τέταρτη. Το μόνο που με απογοητεύει είναι ότι ξέρω πόσο καλά είμαι και δεν το έδειξα. Τα θαλάσσωσα, έκανα πολλά τεχνικά λάθη.

Κουράστηκα από τις συνεχόμενες προσπάθειες. Δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Έκανα ένα δύσκολο αγώνα. Με τιμά πάρα πολύ που έφτασα στα 4.80μ, μετά από τόσες προσπάθειες σε χαμηλότερα ύψη» ανέφερε αρχικά η Στεφανίδη.

Μιλώντας για τα τεχνικά της λάθη, τόνισε: «Άλλαξα κοντάρι γιατί δυσκολευόμουν με το τρέξιμο και με άγχωσε λίγο αυτή η επιλογή. Βιαστήκαμε λίγο ίσως να ανεβάσουμε κοντάρι, θα μπορούσε να είχε πάει αλλιώς ο αγώνας. Έφτασα στην καλύτερή μου φετινή επίδοση. Είμαι πολύ καλά και έτοιμη για επίδοση πάνω από το πανελλήνιο. Σήμερα δεν βγήκε. Η πίεση του μεταλλίου μάλλον με επηρέασε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις καιρικές συνθήκες είπε: «Είχε πολλή ζέστη και υγρασία. Πολύ διαφορετικές συνθήκες. Ο τελικός είναι πολύ διαφορετικός από τον προκριματικό. Στα προκριματικά θες να μην χάσεις, στον τελικό μπαίνεις προσπαθώντας να κερδίσεις. Διαφορετική αίσθηση»

Εν συνεχεία επισήμανε: «Θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια, έκανα πολλά λάθη. Και οι τρεις νικήτριες είχαν πηδήξει πάνω από 4.90μ. Μου έκανε εντύπωση ότι η Αγγλίδα έκανε τόσο καλή εμφάνιση. Της αξίζει, είναι ο τρίτος της τελικός σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρώτη της φορά στο βάθρο. Η Σιντόροβα είναι μια από τις καλύτερες όλων των εποχών και η Αμερικανίδα έχει κάνει τρομερή σεζόν φέτος. Το αξίζουν και οι τρεις».

Σε ερώτηση για την αλλαγή στα κοντάρια, ανέφερε: «Κάναμε μια επιλογή που ήταν ρίσκο και ήρθαμε με πιο μακριά κοντάρια. Ελπίζαμε ότι θα μας βγει σε καλό. Ίσως με αυτές τις συνθήκες, αν είχαμε τα άλλα κοντάρια, θα είχαμε πηδήξει με αυτά. Έχω αρχίσει να εξοικειώνομαι, θέλουμε κάποιες τεχνικές αλλαγές και θα με πάνε πάνω από τα πέντε μέτρα».

Τέλος, για το μήνυμα που θέλει να στείλει, είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, μου έχετε δόση πολλή αγάπη. Θα ήθελα να είχα φέρει ένα μετάλλιο. Εύχομαι σύντομα να τελειώσουν οι φωτιές στην Ελλάδα. Ελπίζω να σας κάνω ξανά περήφανους στο μέλλον».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης