Η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ, συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή (14/11), έπειτα απο συνεννόηση με τον προέδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, προκειμένου να υποβάλλει την πρόταση της για τις Ολυμπιακές υποτροφίες.

Η ΕΟΕ άλλαξε την πρότασή της και στη λίστα των 11 αθλητών που θα μοιράζονταν τα χρήματα της ολυμπιακής αλληλεγγύης της ΔΟΕ, θα δοθούν στους αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέχρι και την 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, έφυγε το όριο ηλικίας, αλλά παραμένει το πλαφόν στο εισόδημα που είναι μέχρι 12.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε πολύ μεγάλη αντίδραση  στην αρχική απόφαση της ΕΟΕ να δοθούν Ολυμπιακές υποτροφίες σε αθλητές νεότερους των 30 ετών.

Στη σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Με γνώμονα, πάντα, την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των αθλητών μας, η πρόταση μας για τις Ολυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ είναι, στους ήδη 11 επιλεγέντες αθλητές/τριες να προστεθούν επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οσοι επιπλέον αθλητές/τριες κατέλαβαν μέχρι 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, χωρίς όριο ηλικίας που έχουν εισοδήματα από χορηγίες μικρότερο των 12.000 ευρώ ετησίως.

Στόχος όλων μας, θα πρέπει να είναι η βοήθεια προς όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές/τριες γίνεται, ώστε να προετοιμαστούν στο μέγιστο καλύτερο δυνατό βαθμό, να προκριθούν και να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 χωρίς διακρίσεις, βάζοντας ως προτεραιότητα όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης