Ο πρώην επικεφαλής μεγάλου ιαπωνικού διαφημιστικού γραφείου, παραδέχθηκε σήμερα (17/2), ότι δωροδοκούσε μάνατζερ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, προκειμένου να αποκτήσει συμβόλαιο σε σχέση με την κορυφαία διοργάνωση, εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων, που συγκλονίζουν την Ιαπωνία.

Η ομολογία του σε δικαστήριο του Τόκιο, έρχεται καθώς εντείνεται η έρευνα για «στημένους διαγωνισμούς» σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ρίχνοντας «σκιές» στην υποψηφιότητα του Σαπόρο για την ανάληψη της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελείς, κατηγορούν τον Σινίτσι Ουένο, πρώην πρόεδρο της ADK, του τρίτου μεγαλύτερου διαφημιστικού γραφείου της Ιαπωνίας, ότι πλήρωσε τουλάχιστον 14 εκατομμύρια γιεν (98.000 ευρώ) στον Χαρουγιούκι Τακαχάσι, πρώην ανώτερο στέλεχος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με αντάλλαγμα ένα συμβόλαιο χορηγίας.

Στο κατηγορητήριο, αναφέρεται ότι ο 69χρονος Ουένο, ήταν «απελπισμένος» το 2018, καθώς η εταιρεία του δεν είχε εξασφαλίσει κάποιο συμβόλαιο σχετικό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρακάλεσε τον Τακαχάσι για βοήθεια.

Επίσης διωκόμενος, ο Τακαχάσι, κατηγορείται ότι έλαβε συνολικά δωροδοκίες ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από πολλές εταιρείες, ιδίως για την ανάθεση διαφημιστικών συμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι οι αρμόδιες Αρχές, συνέλαβαν αυτόν τον μήνα, τον πρώην αξιωματούχο του «Τόκιο 2020», Γιασούο Μόρι και τρεις επιχειρηματίες, ως ύποπτοι για νοθεία προσφορών που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης