Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παίζοντας εκπληκτικό τένις, επιβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με 6-3, 6-2 του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο «O2 Arena» του Λονδίνου και, διπλασιάζοντας τις νίκες του στο ATP Finals, εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Aυτή η πρόκριση έχει ιστορικό χαρακτήρα για τον 21χρονο πρωταθλητή μας, καθώς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε ημιτελικό του τουρνουά, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι καλύτεροι τενίστες της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θέση του στο γκρουπ θα εξαρτηθεί από τους αγώνες της Παρασκευής, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ.

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς επικρατήσει και του Ισπανού θα είναι σίγουρα πρώτος, ενώ θα κρατήσει την πρωτιά ακόμα και με ήττα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα συνδυαστεί από νίκη του Ζβέρεφ επί του Μεντβέντεφ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Έλληνας τενίστας κράτησε με ευκολία το σερβίς του στο ξεκίνημα του ματς και άνοιξε λογαριασμό στα games, με τον αντίπαλό του όμως να απαντά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ακολούθησε love service game από τον Στέφανο, ο οποίος έκανε το 2-1, ξεσηκώνοντας τους υποστηρικτές του στην εξέδρα.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας δεν αγχώθηκε από το 2-2 του Ζβέρεφ και, παρά το αβίαστο λάθος στο ξεκίνημα του πέμπτου game, κατάφερε να γλιτώσει το break από τον αντίπαλό του, επανακτώντας το προβάδισμα (3-2).

Στη συνέχεια ο Γερμανός υπερασπίστηκε το σερβίς του, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Έλληνας τενίστας, καθώς με ντρόπ σοτ έκανε το 4-3.

Ο Τσιτσιπάς, παίζοντας με καθαρό μυαλό και εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη του αντιπάλου του, κατάφερε να κάνει το break και, επικρατώντας και στο ένατο game, έβαψε με γαλανόλευκο χρώμα το πρώτο σετ του αγώνα.

Εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ, που σαφέστατα ήταν υπέρ του, ο Στέφανος ξεκίνησε με break στο δεύτερο σετ, ενώ έφτασε και στο 2-0.

Ο Γερμανός έβγαλε αντίδραση στο τρίτο game, μειώνοντας χάρη σε δύο μεγάλα σερβίς, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι δύο επόμενα, τα οποία κατέληξαν στα χέρια του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έφτασε στο 4-1 με το δεύτερο break του στο εν λόγω σετ.

Με τον Ζβέρεφ να έχει πετάξει λευκή πετσέτα στο κορτ έγινε το 5-1 από τον Τσιτσιπά, ο οποίος, με δύο άσους στο όγδοο game, έκανε το 6-2 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης