Η παρουσία του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά, στη Μασσαλία, όπου πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του ATP 250, διεκδικώντας τον δεύτερο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας του, ξύπνησε… ποδοσφαιρικές αναμνήσεις στους φιλάθλους που βρέθηκαν να παρακολουθήσουν τον 20χρονο.
Λίγο πριν τον τελευταίο πόντο του ημιτελικού, απέναντι στον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν, ακούστηκε το όνομα του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος είχε θητεύσει στη Μαρσέιγ, με τον Τσιτσιπά να απαντά σε ανάλογο ύφος στη χιουμοριστική ερώτηση που του έγινε: «Μακάρι να έλεγαν το όνομά μου όταν παίζει! Δε νομίζω να ξέρει ποιος είμαι, αλλά είναι πολύ γνωστός».

Σχετικά με τον ημιτελικό με τον Γκοφέν, είπε: «Είναι δύσκολο να δέχεσαι μπρέικ σ’ αυτό το σημείο (σ.σ. στο 5-5 του πρώτου σετ), ήταν το τελευταίο γκέιμ του σετ. Για κάποιο λόγο όμως ένιωσα γαλήνη και δεν υπήρχε λόγος για να παραπονεθώ ή κάτι τέτοιο. Έμεινα συγκεντωμένος και κατάφερα να κάνω “μπρέικ μπακ”, που ήταν υπέροχο. Έμεινα εκεί και στο τάι μπρέικ βρήκα το μομέντουμ. Ένιωθα πως ό,τι έκανα πήγαινε καλά, πήγαινε μέσα».

Όσο για τον αντίπαλό του στον αυριανό τελικό (15.00), τον Μικαΐλ Κουκούσκιν (Καζακστάν, Νο50 στην παγκόσμια κατάταξη), σχολίασε: «Δείχνει ότι είναι σε φόρμα. Παίζει πολύ καλά, κέρδισε πολύ καλούς παίκτες που είναι επίσης σε φόρμα. Τον Ιγκό (σ.σ. Ιμπέρ) που έπαιξε επίσης εκπληκτικά αυτή την εβδομάδα. Δεν ήταν εύκολη νίκη, αλλά όπως είπα παίρνω κάθε ματς ξεχωριστά, προσπαθώ να βελτιώνω όλο και περισσότερο το επίπεδό μου, αγώνα με τον αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης