Το ζήτημα της παραμονής ή όχι του Θοδωρή Βλάχου στην τεχνική ηγεσία της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών, απασχόλησε -όπως ήταν φυσιολογικό- τη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στην αίθουσα Τύπου του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”, αμέσως μετά την άφιξη των “ασημένιων” Ολυμπιονικών από το Τόκιο.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, επισήμανε ότι επιθυμία του είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τον επιτυχημένο ομοσπονδιακό τεχνικό, επέμεινε όμως στο θέμα της αποκλειστικής απασχόλησης στην εθνική, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε δέσμευσή του πριν τις εκλογές στην ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θοδωρής Βλάχος έκανε λόγο για «μεγάλο δίλημμα» και υπογράμμισε ότι αυτό που του ζητείται είναι σαν να πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα δύο του παιδιά (την εθνική και τον Ολυμπιακό). Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν τον αφήνει να χαρεί όσο θα ήθελε τη μεγάλη επιτυχία του Τόκιο.

«Την επομένη του τελικού έγινε στο Τόκιο ένα ραντεβού με τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο και τον κ. Αφρουδάκη, σε πολύ καλό κλίμα. Μου έκαναν μία πρόταση να συνεχίσω, γιατί το συμβόλαιό μου τελειώνει τέλος Σεπτέμβρη (να υπογραμμίσω ότι ίσως ήμουν ο μόνος προπονητής στον κόσμο που ανανέωνε κάθε χρόνο το συμβόλαιό του, δεν είχα ποτέ τετραετία)» ανέφερε ο Βλάχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε, και συνέχισε:

«Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι τώρα είμαι προπονητής στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Το δίλημμα που μου έχει τεθεί πρέπει να το δεχθώ, δεν ήθελα όμως ποτέ να μπω σε αυτό το δίλημμα. Είναι πολύ δύσκολη η απόφασή μου και δεν είναι θέμα χρημάτων ή συμβολαίων. Είναι σαν να έχεις δύο παιδιά και να σου λένε “άφησε το ένα έξω από την πόρτα”. Δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι κάτι που δεν με αφήνει καν να χαρώ πολύ αυτή τη μεγάλη διάκριση, γιατί οι σκέψεις τρέχουν στο μυαλό. Η δική μου υπόσχεση είναι ότι, όποια ομάδα τελικά αφήσω, θα το κάνω με… μαύρη καρδιά και μαυρισμένη ψυχή. Είναι κάτι που δεν το ήθελα, δεν μπορείς να αφήσεις το ένα απο τα δύο παιδιά σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος δήλωσε: «Επιθυμία μας είναι ο Θόδωρος Βλάχος να είναι μαζί μας και να αποφύγουμε καταστάσεις του παρελθόντος, όπου κάθε χρόνο ουσιαστικά επιβεβαιωνόταν η παρουσία του στην εθνική ομάδα. Εμείς θέλουμε να είναι μαζί μας τουλάχιστον έως το Παρίσι και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να συνεχίσουμε τη συνεργασία αυτή. Έχουμε το χρόνο να συζητήσουμε και θεωρώ ότι, όταν λογικοί και σοβαροί άνθρωποι συζητούν, πάντα βρίσκουν μία λύση».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, πάντως, ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο υπαναχώρησης, σε ό,τι αφορά την απαίτηση περί αποκλειστικής απασχόλησης των προπονητών των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. «Το γεγονός ότι ένα συγκεκριμένο σύστημα (σ.σ. της παράλληλης απασχόλησης) λειτούργησε μία δεδομένη χρονική στιγμή, δεν σημαίνει ότι μπορεί να συνεχιστεί στο μέλλον και να μας πάει μέχρι το 2030. Είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά ότι οι εθνικοί προπονητές, οι κορυφές της πυραμίδας σε κάθε σπορ, δεν θα εργάζονται σε σωματεία κι αυτό θέλουμε να το κάνουμε πράξη. Δεν πρέπει να κατηγορείται κάποιος, επειδή κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του» υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

** Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την εθνική υδατοσφαίρισης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε και στις τέσσερις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης που παραμένουν σε καραντίνα στο Τόκιο, αφότου βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό. «Η μισή μας καρδιά βρίσκεται ακόμη στο Τόκιο, καθώς τέσσερις αθλήτριές μας, μαζί με την αρχηγό της αποστολής (σ.σ. την κα. Καράμπελα), βρίσκονται ακόμη εκεί. Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, ώστε τα παιδιά να γυρίσουν υγιέστατα, με ασφάλεια και το συντομότερο δυνατόν. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δεν τις ξεχνάμε και είμαστε σε καθημερινή επαφή. Πηγαίνουν πολύ καλά στην υγεία τους κι αυτό μας ικανοποιεί όλους μας. Ελπίζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρίσκονται και τα κορίτσια αυτά κοντά μας» δήλωσε ο Κυριάκου Γιαννόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε για τη συνδρομή του τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, αλλά και τον Έλληνα πρέσβη στην Ιαπωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης