Διεκόπη η δίκη για τα στημένα του ποδοσφαίρου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 07:38
Διεκόπη η δίκη για τα στημένα του ποδοσφαίρου

Για τις 9 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου λόγω απουσίας μαρτύρων.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα ύστερα από επτά ολόκληρα χρόνια. Πρόκειται για υπόθεση που έχει «ταλανίσει» τον χώρο του ποδοσφαίρου με 28 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Νυν και πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής, γνωστοί διαιτητές, προπονητές και ποδοσφαιριστές κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, προκειμένου να δικαστούν για μία υπόθεση που αφορά στο άγνωστο εν πολλοίς «παρασκήνιο» κρίσιμων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η υπόθεση, η οποία «άνοιξε» στη Δικαιοσύνη έχοντας τα χαρακτηριστικά της «εγκληματικής οργάνωσης», χρειάστηκε να περάσει…. διά πυρός και σιδήρου για να καταλήξει στο ακροατήριο, επτά χρόνια μετά τον σχηματισμό της πρώτης δικογραφίας για αυτήν.

Αν και η προκαταρκτική εξέταση είχε ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου του 2014, οπότε και η δικογραφία ανατέθηκε στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου με το οποίο διατάχθηκε η παραπομπή τους σε δίκη εκδόθηκε ύστερα από τρία χρόνια! Ακολούθησαν όμως δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο για να παραπεμφθούν τελικά, τον περασμένο Απρίλιο, οι 28 κατηγορούμενοι σε δίκη για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων (κακούργημα) και σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα).

Έτσι, στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να καθίσουν εκτός του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και οι Γιάννης Κομπότης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός), Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια), Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Άρης Σταθόπουλος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΚΕΔ), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League), Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League), Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League), Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League), Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League), Χαράλαμπος Παυλίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας), Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Δημήτρης Αμαραντίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας), Δημήτρης Μάνος (ποδοσφαιριστής Βέροιας), Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας).

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Π. Κωνσταντινέα:

 

 

Ο συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη Βασίλης Δημακόπουλος

Στο στόχαστρο του δικαστηρίου βρίσκονται 16 αγώνες για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι στήθηκαν από το 2012 έως το 2015. Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με αντιπάλους τον Ατρόμητο και τη Βέροια δίχως την εμπλοκή διαιτητών, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα 14 ματς, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χειραγωγήθηκαν (και) με τη συνδρομή διαιτητών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη το 2012 με αφορμή δύο περιστατικά:

Την έκρηξη στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα (για την οποία τελικά ουδείς παραπέμφθηκε) και τις καταγγελίες παραγόντων για μεθόδευση και στήσιμο στον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας το καλοκαίρι του 2012. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν προσήλθε στη δίκη, αλλά εκπροσωπήθηκε από συνηγόρους του. 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 10:39