Διακόπηκε για τις 17 Δεκεμβρίου η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τα στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην οποία είναι κατηγορούμενοι 28 διαιτητές και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι 28 κατηγορούνται για επηρεασμό της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων που περιλαμβάνονται σε στοιχηματικές διοργανώσεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οκτώ από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Β. Μαρινάκης, δικάζονται και για σύσταση συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα επρόκειτο να αγορεύσει ο εισαγγελέας της Έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος θα προχωρούσε στην υποβολή της πρότασής του ως προς την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων για τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Εξαιτίας κωλύματος της προέδρου του δικαστηρίου Αριστέας Τσαμαδιά, η δίκη διακόπηκε για τις 17 Δεκεμβρίου.

Πάντως, συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφραζαν τη βεβαιότητα πως η δίκη θα διακοπτόταν ούτως ή άλλως, λόγω της αναστολής των προγραμματισμένων δικαστηρίων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη δίκη είναι κατηγορούμενοι 28 άτομα, οι οποίοι μαζί με τους συνηγόρους τους και τους δικαστές ξεπερνούν τα 60 άτομα και κατά συνέπεια τον προβλεπόμενο επιτρεπόμενο αριθμό των παρόντων σε μία δικαστική αίθουσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης