Σε ένα χορταστικό ματς με ανατροπές, τέσσερα γκολ και πλούσιο θέαμα η Βαλένθια και η Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Μεστάγια», για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League

Oι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν στο 40ο λεπτό με γκολ του Σολέρ, ωστόσο η απάντηση της ομάδας του Λάμπαρντ ήταν άμεση, καθώς έφτασε στην ισοφάριση με τον Κόβατσιτς ένα λεπτό αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 50ο λεπτό ο Πούλισιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και μολονότι το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ, εν τέλει μέτρησε από τον διαιτητή, αφότου έγινε χρήση του VAR.

Η Βαλένθια είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 64′ ωστόσο ο Κέπα απέκρουσε το πέναλτι του Παρέχο, το οποίο είχε καταλογιστεί για  ανατροπή του Ζορζίνιο στον Γκαγιά.

Εν τέλει το 2-2 έγινε για τους γηπεδούχους με εκπληκτικό τρόπο. Στο 82′ ο Βας έκανε μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κέπα, αφού πρώτα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον τα πάντα όσον αφορά στην πρόκριση θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με το συγκρότημα του Θελάδες να υπερτερεί των «μπλε» σε περίπτωση ισοβαθμίας (οι δύο ομάδες έχουν από 8 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές).

Από εκεί και πέρα, «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League έμεινε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μετά τη νίκη της με 2-0 σκορ επί της Λιόν.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 7 βαθμούς, με τους Ρώσους να υπερτερούν των «λιονέ» σε περίπτωση ισοβαθμίας την τελευταία αγωνιστική.

Παράλληλα, διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει τις γαλλικές ομάδες να μην μπορούν να νικήσουν εκτός έδρας την Ζενίτ.

Ζενίτ – Λιόν 2-0

Γκολ: 42′ Ντζιούμπα, 84′ Οζντόεφ

 

 

Βαλένθια – Τσέλσι 2-2

Γκολ: 40′ Σολέρ (Βαλένθια), 41′ Κόβατσιτς (Τσέλσι), 50′ Πούλισιτς (Τσέλσι), 82′ Βας (Βαλένθια)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης