Έτοιμη να γράψει (για ακόμη μία φορά) ιστορία είναι η Στεφανί Φραπάρ.

Η 36χρονη Γαλλίδα ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει απόψε (22:00) τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ντιναμό Κιέβου για την 5η αγωνιστική του Champions League κι έτσι θα γίνει η πρώτη γυναίκα ρέφερι, που θα διευθύνει αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φραπάρ έγινε πέρυσι η πρώτη γυναικα που «σφύριξε» σε ευρωπαϊκό Super Cup και συγκεκριμένα στο ματς ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι.

Τον Απρίλιο του 2019 έγινε η πρώτη Γαλλίδα διαιτητής στη Ligue 1, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ολλανδίας, που φιλοξενήθηκε στην πατρίδα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν έναν μήνα είχε κληθεί να σφυρίξει τον αγώνα της Λέστερ με τη Ζόρια για το Europa League, αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο του ομίλου στον οποίο ανήκει και η ΑΕΚ.

Η Γαλλίδα ρέφερι, η οποία γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1983 στην περιοχή Herblay-sur-Seine και έγινε διεθνής το 2014, σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε ότι από τα παιδικά της χρόνια είχε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κατάλαβε την αγάπη της για τη διαιτησία σε ηλικία 14 ετών, αρχίζοντας από τότε να βγάζει… κόκκινη κάρτα στις στερεοτυπικές αντιλήψεις μια άλλης εποχής.

«Έδειξα ενδιαφέρον για τους κανονισμούς του παιχνιδιού. Άλλαξα διαδρομή και γρήγορα άρχισα να σφυρίζω αγώνες. Σκαρφάλωσα ένα ένα τα σκαλοπάτια. Σφυρίζω περισσότερα από 20 χρόνια. Είναι διαφορετική η προσέγγιση, αφού οι άνδρες συμπεριφέρονται διαφορετικά. Ωστόσο η δική μας οπτική μπορεί να ωφελήσει το παιχνίδι.

»Επέλεξα τη διαιτησία και πέτυχα. Είναι ζήτημα οργάνωσης, προπόνησης, προετοιμασίας ενός αγώνα, αριθμητικά και αγωνιστικά, και συνολικά της καθημερινής δουλειάς» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φραπάρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης