Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια θα μειώσει τους πνιγμούς Αφρικανών μεταναστών στην Μεσόγειο»!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 19:43
Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια θα μειώσει τους πνιγμούς Αφρικανών μεταναστών στην Μεσόγειο»!

Σε μία πραγματικά απίστευτη δήλωση, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, προχώρησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της FIFA σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συσχέτισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τους Αφρικανούς μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα, στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει υπέρ της πρότασης για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

«Το ποδόσφαιρο αφορά την ευκαιρία, την ελπίδα, τις εθνικές ομάδες. Δεν μπορούμε να λέμε στον υπόλοιπο κόσμο να μας δίνει χρήματα αλλά να μας βλέπει από την τηλεόραση. Πρέπει να τους συμπεριλάβουμε,

Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους Αφρικανούς ούτως ώστε να μην χρειάζεται να περνούν τη Μεσόγειο προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, που πιθανότατα θα καταλήξει σε θάνατο στη θάλασσα.

Πρέπει να τους δώσουμε ευκαιρίες, αξιοπρέπεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της FIFA και όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη, τουλάχιστον ατυχής, δήλωσή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

«Πόρτα» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην πρόταση του Ινφαντίνο

Παρά την ομιλία του Ινφαντίνο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της γηραιάς ηπείρου, 5 ακόμη ως «παρατηρητές» και τρία ως παρατηρητές της συνέλευσής του, δεν έδειξε να πείθεται από τα επιχειρήματα του, απορρίπτοντας την πρόταση. Κι αυτό διότι είναι πολύ πιθανό να βλάψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Το Συμβούλιο αμφισβητεί την ορθότητα του πλάνου που τίθεται υπό εξέταση από τη FIFA για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Θεωρεί ότι μια τέτοια αλλαγή θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γι' αυτό τόσο η UEFA, όσο και οι ευρωπαϊκές λίγκες αντιτίθενται σε αυτό το πρότζεκτ.

Ενδέχεται να βλάψει επίσης ολόκληρο το αθλητικό οικοσύστημα, κάνοντας δύο βασικά παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να ανταγωνίζονται για τηλεοπτική κάλυψη και κατά συνέπεια οικονομική υποστήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε τοποθέτησή του το Συμβούλιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 20:05