Η «παλιά φουρνιά» της Κροατίας, με μπροστάρηδες τους Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Πέρισιτς, «καθάρισε» για την «Χρβάτσκα», η οποία νίκησε το βράδυ της Τρίτης με 3-1 τη Σκωτία στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, παίρνοντας την πρόκριση ως δεύτερη απ’ τον Δ’ όμιλο του EURO 2020.

Η ομάδα του Ντάλιτς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε σε μεγάλη βραδιά τους δύο ηγέτες της που κατέθεσαν την κλάση και την ποιότητά τους, έχοντας από ένα γκολ και από μία ασίστ κι εκμεταλλευόμενη την ήττα της Τσεχίας απ’ την Αγγλία με 1-0, κάλυψε το χάντικαπ στα γκολ και πήρε το εισιτήριο για τους «16», τερματίζοντας πίσω απ’ τα «τρία λιοντάρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βλάσιτς άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες κι ο ΜακΓκρέγκορ έδωσε… ελπίδα (μόλις) για ένα 20λεπτο στους Σκωτσέζους.

Οι Κροάτες τερμάτισαν δεύτεροι και θα παίξουν στις 28/6 στην Κοπεγχάγη, με τον δεύτερο του Ε΄ ομίλου (Σουηδία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία). Στον αντίποδα οι Σκωτσέζοι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σκωτία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο «κατέγραψε» δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Άνταμς, ο οποίος δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά προς την εστία του Λιβάκοβιτς.

Μετά το πρώτο τέταρτο η Κροατία ισορρόπησε το παιχνίδι κι άρχισε να γίνεται πιο απειλητική, φτάνοντας εν τέλει στο γκολ με τον Νίκολα Βλάσιτς στο 17’. Από σέντρα του Γιουράνοβιτς, ο Πέρισιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέβασε τη μπάλα και σούταρε με τη μία με το αριστερό, κάνοντας το 1-0 για την «Χρβάτσκα».

Στο 22’ το καταπληκτικό σουτ του Μόντριτς έξω απ’ την περιοχή, υποχρέωσε τον Μάρσαλ σε καταπληκτική απόκρουση.

Στο 24’ η Σκωτία «πάτησε» δύο φορές στην περιοχή των Κροατών, όμως το τελείωμα του ΜακΓκιν ήταν πολύ «άψυχο» και μπλόκαρε εύκολα ο Λιβάκοβιτς.

Στο 42’ ωστόσο, οι Σκωτσέζοι έφτασαν στην ισοφάριση με «κεραυνό» του Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ έξω απ’ την περιοχή -έπειτα από ασταθέστατο διώξιμο της κροατικής άμυνας- που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Λιβάκοβιτς.

Η Κροατία ξεκίνησε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως ο Μάρσαλ πρόλαβε στο τετ-α-τετ τον Γκβάρντιολ κι έδιωξε με τα πόδια την προβολή του Κροάτη αριστερού μπακ.

Στο 59’ ο ΜακΓκιν έχασε απίστευτη ευκαιρία, κάνοντας κάκιστη προβολή προ του Λιβάκοβιτς και τρία λεπτά αργότερα ο Λούκα Μόντριτς «τιμώρησε» την αστοχία του Σκωτσέζου μέσου με ένα καταπληκτικό γκολ.

Οι Κροάτες γύρισαν πολύ ωραία τη μπάλα και με υπομονή έξω απ’ την περιοχή του Μάρσαλ, με τον Κόβατσιτς να στρώνει στον αρχηγό του, ο οποίος «εξαπέλυσε» ένα απίστευτο σουτ με εξωτερικό φάλτσο που κατέληξε στο «παραθυράκι» της εστίας των Σκωτσέζων, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Η «Χρβάτσκα» κυριάρχησε απόλυτα από εκείνο το σημείο και μετά, κράτησε την μπάλα στα πόδια της κι έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον έτερο «γερόλυκο» Ιβάν Πέρισιτς στο 77’, ο οποίος «κλείδωσε» με κεφαλιά τη νίκη και την πρόκριση για την Κροατία, έπειτα από κόρνερ του Μόντριτς.

Κίτρινες: Λόβρεν – ΜακΚένα

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ (71’ λ.τρ. Μπάρισιτς), Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (81’ Ρέμπιτς), Βλάσιτς (76’ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70’ Κράμαριτς).

ΣΚΩΤΙΑ (Στηβ Κλαρκ): Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ (33’ λ.τρ. ΜακΚένα), Τίερνι, Ο’Ντόνελ (84 Πάτερσον), ΜακΓκιν, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70’ Φρέιζερ), ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (84’ Νίζμπετ).

Τα γκολ του αγώνα:

 

 

 

 

Βίντεο από το παιχνίδι:

 

 

 

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ’ ΟΜΙΛΟΥ:

Αγγλία 7 (2-0)

Κροατία 4 (4-3)

Τσεχία 4 (3-2)

Σκωτία 1 (1-5)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης