Θέση στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός εξασφάλισε την Κυριακή ο Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος μετά US Open και το Australian Open, θα βρεθεί για 3η συνεχόμενη φορά στην οκτάδα ενός Grand Slam.

Ο Ρώσος (νο11 στον κόσμο) μετά από περίπου 3.5 ώρες επικράτησε του Ιταλού, Λορέντζο Σονέγκο με με 3-1 σετ, παρότι βρέθηκε να χάνει το πρώτο και, μάλιστα, με χαρακτητιστική άνεση από τον αντίπαλό του (6-1). Στη συνέχεια, όμως, ανέβασε… στροφές και πήρε τα τρία επόμενα σετ με 6-4, 7-6(7), 6-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη νίκη αυτή ο Χατσάνοφ προκρίνεται για 2η φορά στην καριέρα του στους προημιτελικούς του Roland Garros μετά το 2019, όπου ηττήθηκε από τον μετέπειτα φιναλίστ, Ντόμινικ Τιμ.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς κι εν κατακλείδι στη νίκη του Ρώσου έπαιξε το τρίτο σετ, όπου ο Χατσάνοφ χρειάστηκε να κάνει μία μεγάλη ανατροπή στο τάι μπρέικ, επιστρέφοντας από το εις βάρος του 0-4 και σβήνοντας σετ πόιντ του Σονέγκο.

Στην επόμενη φάση ο Χατσάνοφ θα βρεί στοκ δρόμο του το νικητή του ζευγαριού, ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στον Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης