Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 3) αναδείχθηκε νικητής με 3-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1, 6-1) στη μάχη του με αντίπαλο τον Κάρλος Αλκαράθ (Νο 1), στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και πήρε την πρόκριση στον τελικό του γαλλικού όπεν για έβδομη φορά στην καριέρα του.

O Σέρβος θρύλος του τένις εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Ισπανού στις αρχές του τρίτου σετ και έφτασε στη νίκη απέναντι στον λαβωμένο αντίπαλό του, οποίος δεν εγκατέλειψε, αγωνιζόμενος τραυματίας στα τελευταία δύο σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Νόλε» έτσι την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 23ο τίτλο του σε τελικό Grand Slam απέναντι στον νικητή του δεύτερου χρονικά ημιτελικού ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ (Νο 4) και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 27).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο Τζόκοβιτς «σηκώσει» το βαρύτιμο τρόπαιο θα γίνει ο πρώτος τενίστας που θα έχει κατακτήσει από τρεις φορές όλα τα γκραν σλαμ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλκαράθ είχε μόλις ισοφαρίσει τον αγώνα όταν η μοίρα του έπαιξε… άσχημο παιχνίδι, καθώς σε μία προσπάθεια να «απαντήσει» σε σερβίς του Τζόκοβιτς, ένιωσε μία έντονη ενόχληση στη γάμπα του δεξιού ποδιού κι αποσύρθηκε για περίπου δέκα λεπτά στον πάγκο, τη στιγμή που είχε γράψει το 1-1 στο τρίτο σετ.

Ο πρωταθλητής του US Open συνέχισε να αγωνίζεται σφίγγοντας τα δόντια, παρότι ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν ανελέητος, καθώς έχασε μόνο ένα από τα επόμενα 12 γκέιμς για να κλείσει θέση για τον τελικό της Κυριακής.

Δεν ήταν ξεκάθαρο, πάντως, εάν ο Αλκαράθ, ο οποίος παρέλειψε το φετινό Αυστραλιανό Όπεν λόγω τραυματισμού στον μηριαίο, υπέφερε από κράμπες ή τραυματίστηκε.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης