Ιδανική πρεμιέρα στο US Open έκαναν οι Ντανίιλ Μεντβέντεφ και Άντι Μάρεϊ, οι οποίοι μπήκαν με «καθαρές» νίκες (3-0) στη διοργάνωση απέναντι στους Στέφαν Κοζλόφ και Φρανσίσκο Τσερούντολο.

Ο κάτοχος του τίτλου στο Grand Slam της Νέας Υόρκης και νο1 στον κόσμο, Ντανίιλ Μεντβέντεφ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με το νο111 της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφαν Κοζλόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος χρειάστηκε χρειάστηκε δύο ώρες για να πάρει τη νίκη με 6-2, 6-4, 6-0 και να προκριθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στο δεύτερο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, λίγες μόλις μέρες μετά την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά (No 5) στον ημιτελικό του Σινσινάτι.

Ο Μεντβέντεφ έβγαλε 40 winners, μεταξύ των οποίων οι 10 ήταν άσοι και παρότι δέχθηκε δύο μπρέικ από τον αντίπαλό του, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα για να φτάσει σε άνετη επικράτηση.

Στον επόμενο γύρο θ΄ αντιμετωπίσει τον Άρθουρ Ρίντερκνες (νο58), ο οποίος «επιβίωσε» από τον γαλλικό «εμφύλιο» με τον Κοντέν Αλίς (νο76) και προκρίθηκε με 2-1 σετ 4-6, 7-6(4), 6-3, 6-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άντι Μάρεϊ ήταν απολαυστικός στο πρώτο του ματς στο US Open, το οποίο έχει κατακτήσει μία φορά πριν από 10 χρόνια! Ο Βρετανός ήταν εξαιρετικός στο ντέρμπι με τον Φρανσίσκο Τσερούντολο (νο27 στον κόσμο) και δικαίως έφτασε στο 3-0 (7-5, 6-3, 6-3).

Χρειάστηκε 2 ώρες και 43 λεπτά για να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» στον 2ο γύρο του US Open, κάτι που συνέβη για 15η φορά στις 16 παρουσίες του στο τουρνουά. Ο Μάρεϊ έβγαλε 25 winners και υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη, κάνοντας το ιδανικότερο «μπάσιμο» στο Flusing Meadows.

Αντίπαλός του στην επόμενη φάση θα είναι ο νικητής του αγώνα ανάμεσα στον Τζον Μίλμαν και στον Εμίλιο Νάβα.

Η πρώτη έκπληξη στο Αμερικανικό Οπεν έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (νο16 στην ATP) από τον πρώτο κιόλας γύρο.

«Δράστης» ήταν ο Αμερικανός, Τζον Τζέφρι Γουλφ (νο87 στον κόσμο), ο οποίος επιβλήθηκε με 3-0 (6-4, 6-4, 6-4) και στη συνέχεια θα παίξει με τον Χιλιανό, Αλεχάντρο Ταμπίλο (νο71), ο οποίος απέκλεισε με 6-1, 6-4, 6-7(3), 6-1 τον Καμίλ Μάιχζακ (νο90).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης