Το Βέλγιο ήταν η ομάδα που αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι με την Πορτογαλία, για τη φάση των «16» του Euro 2020.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν την Κυριακή με 1-0 των Ιβήρων στη Σεβίλλη και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους κατόχους του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στο συγκρότημα του Μαρτίνεθ το πέτυχε στο 42′ ο Τόργκαν Αζάρ με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή.

Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχαν δοκάρι στο 83′ με τον Γκερέιρο, καθώς και κάποιες άλλες καλές ευκαιρίες, οι οποίες όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Γι’αυτό… ευθύνη φέρει και ο Κουρτουά, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και φώναξε «παρών», όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βέλγιο στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

 

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές στο ξεκίνημα του ματς και από τα πρώτα λεπτά φρόντισαν πρωτίστως να διαφυλάξουν τα νώτα τους δείχνοντας να μην τους ενδιαφέρει πώς θα επιτεθούν προς την αντίπαλη εστία.

Η μία περίμενε από την άλλη να κάνει το λάθος, με τους Ίβηρες να βρίσκουν μία τέτοια φάση με τον Ρενάτο Σάντσες στο 6΄ να «κλέβει» τη μπάλα και να βγάζει ασίστ στον Ζότα, το σουτ του οποίου ήταν απελπιστικά άστοχο μέσα από την περιοχή.

Στο 25΄ ο Κουρτουά έκανε δύσκολη επέμβαση στο απευθείας φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα έμπαιναν ισόπαλες χωρίς τέρματα στ΄ αποδυτήρια, το ακίνδυνο μέχρι τότε επιθετικά Βέλγιο πήρε το προβάδισμα.

Στη μοναδική της τελική προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μαρτίνεθ κατάφερε να προηγηθεί στο 42ο λεπτό με το βολέ του Τοργκάν Αζάρ (1-0), γκολ για το οποίο φέρει σημαντική ευθύνη και ο Ρουϊ Πατρίσιο ο οποίος δεν «διάβασε» σωστά την φάση κι αιφνιδιάστηκε.

Στο β΄ μέρος η Πορτογαλία πίεσε, είχε δύο καλές στιγμές με τον Ζότα και την κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας, αλλά δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση.

Παρά ταύτα οι Ίβηρες συνέχισαν να ψάχνουν το 1-1, με την μπάλα από το πλασέ του Γκερέιρο στο 83′ να χτυπάει στο δοκάρι του Κουρτουά, ο οποίος είπε «όχι» και στον Σίλβα στο 88′, στην τελευταία καλή ευκαιρία στο ματς.

Κίτρινες: Βερμάελεν, Αλντεβάιρελντ – Παλίνια, Νταλότ, Πέπε

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τ. Αζάρ (90΄+5 Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόιν (48΄ Μέρτενς), Λουκάκου, Ε. Αζάρ (87΄ Καράσκο)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Σάντσες (78΄ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Παλίνια (78΄ Ντανίλο), Μουτίνιο (55΄ Ζοάο Φέλιξ), Μπ. Σίλβα (55΄ Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70΄ Αντρέ Σίλβα)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης