Η Ίντερ είναι έτοιμη κι αποφασισμένη να κάνει όλα όσα χρειάζεται στο γήπεδο για να μπορέσει να νικήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League, δημιουργώντας «αίσθηση» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όπως τόνισε ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Σιμόνε Ιντσάγκι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (9/6) μία μέρα πριν το μεγάλο ματς στην Κωνσταντινούπολη.

Η Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί του τελικού, κυνηγώντας το τρεμπλ, απ’ την στιγμή που έχει ήδη κατακτήσει τον 5ο τίτλο της Premier League τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ παράλληλα έκανε δικό της το περασμένο Σάββατο (3/6) και το Κύπελλο Αγγλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ την άλλη πλευρά όμως η ομάδα του Ιντσάγκι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας κερδίσει 11 από τους 12 τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ιταλός χαρακτήρισε τη Σίτι την πλέον ισχυρή ομάδα στον κόσμο, όμως είπε ότι οι παίκτες του ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν ανατροπή.

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να γράψουμε μια σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Μαζί, μόνο αν είμαστε όλοι μαζί. Αυτή είναι η λέξη που μας έφερε εδώ και μαζί θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Σάββατο (10/6). Ξέρουμε το είδος του αγώνα που θα παίξουμε αύριο. Η Σίτι είναι η πιο δυνατή ομάδα στον κόσμο, το απέδειξε στους αγώνες που έχει παίξει.

Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε μέχρι εδώ, θα κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε ένα παιχνίδι μεγάλης συγκέντρωσης. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να αρπάξουμε τις ευκαιρίες που έχουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό για όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο που τρεις ιταλικές ομάδες έφτασαν σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

Λυπάμαι για τη Ρόμα και τη Φιορεντίνα, που έκαναν δύο εξαιρετικά παιχνίδια. Είμαστε εδώ τώρα, ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει ο αγώνας, νομίζω ότι αυτή τη χρονιά επιτεύχθηκε ένας τεράστιος στόχος: πάει πολύς καιρός από τότε που καμία ιταλική ομάδα δεν έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό. Φέραμε τρεις και αυτός ήταν ένας υπέροχος στόχος για το ιταλικό ποδόσφαιρο».

Η Ίντερ, που έχει κατακτήσει το Champions League τρεις φορές στο παρελθόν, έχει ήδη κατακτήσει το Coppa Italia και το Supercoppa Italiana και θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της απέναντι στη Σίτι.

«Αύριο θα παίξουμε τον 57ο αγώνα μας αυτή τη σεζόν, ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι με μερικές δύσκολες στιγμές. Σε αυτές έχουμε μεγαλώσει περισσότερο», είπε ο Ιντσάγκι.

«Έχουμε μάθει από τις ήττες μας και καταβάλαμε μια τρελή προσπάθεια για να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε λίγο χρόνο να σκεφτούμε τον τελικό του Champions League, είχαμε τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας που μας απασχολούσε πολύ.

Μόνο τώρα καταλαβαίνουμε τι έχουμε πετύχει, οπότε αύριο θα παλεύουμε ίντσα προς ίντσα στον αγωνιστικό χώρο για να βγούμε με τη νίκη». Ο Ιντσάγκι επισήμανε επίσης πως αν και η μάχη στη μεσαία γραμμή θα είναι πολύ σημαντική, η νοοτροπία των παικτών του στο γήπεδο θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα.

«Η μεσαία γραμμή θα είναι πολύ, πολύ σημαντική. Αλλά νομίζω ότι τα πόδια, το κεφάλι και η καρδιά θα είναι πολύ πιο σημαντικά…». Όσον αφορά τη συμμετοχή του Μχιταριάν στον τελικό; «Είναι η τελευταία προπόνηση. Χθες έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης. Θα πρέπει να αποφασίσω αν θα τον χρησιμοποιήσω από την αρχή ή στα μέσα του αγώνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης