Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν (2019/2020) στην Premier League, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες προτιμήσεις των συναδέλφων του στην ψηφοφορία της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA).

Ο Βέλγος διεθνής μέσος επικράτησε του συμπαίκτη του στους «πολίτες», Ραχίμ Στέρλινγκ, και των τεσσάρων παικτών της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τζόρνταν Χέντερσον, του περσινού νικητή, Σάντιο Μανέ, και του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Ντε Μπράιν, επίσης, συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μία τεράστια τιμή για μένα. Το να σε ψηφίσουν οι συνάδελφοί σου, οι ανταγωνιστές σου από άλλες ομάδες είναι θαυμάσιο. Είναι ίσως παράξενο το ότι είμαι ο πρώτος παίκτης της Σίτι, λόγω των τόσων σπουδαίων ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει εδώ και συνεχίζουν να παίζουν, αλλά είναι θαυμάσιο που εκπροσωπώ το κλαμπ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Τη σεζόν 2019/2020 ο Βέλγος μέσος πέτυχε 13 γκολ, τα περισσότερα στο πρωτάθλημα από κάθε άλλη φορά, ενώ με τις 20 ασίστ που μοίρασε ισοφάρισε το ρεκόρ των 17 χρόνων που κρατούσε ο Τιερί Ανρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης