Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών ξεπέρασε το πολύ κακό της ξεκίνημα και μπήκε με το…δεξί στον β΄ προκριματικό γύρο του World Cup, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Με κορυφαία τη Νικόλ Ελευθεριάδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε δύσκολα της Κίνας με 13-11 και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου, που δίνουν το εισιτήριο για την τελική φάση (η Ισπανία μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας εξασφάλισε ήδη την πρόκριση, μαζί με τις Ολλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία και Ουγγαρία που είχαν προκριθεί από τον α΄ γύρο, στο Ρότερνταμ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την πρόκριση, η «γαλανόλευκη» χρειάζεται ένα βαθμό στο παιχνίδι με την Αυστραλία (20/4, 18:00).

Η αναμέτρηση έφερε αντιμέτωπους, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, την Αλεξία Καμμένου και τον προπονητή της εθνικής Κίνας, Χαρη Παυλίδη. Οι δυο κορυφαίες μορφές της ελληνικής υδατοσφαίρισης έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία από τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη ως το καλοκαίρι του 2020, όταν η νυν ομοσπονδιακή τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο του ΝΟΒ.

Το ματς ξεκίνησε πολύ άσχημα για τη εθνική, που αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει 3-0 στο ξεκίνημα. Αν και προσωρινά η διαφορά μειώθηκε με τέρμα της Ελευθεριάδου και πέναλτι της Βάσως Πλευρίτου, οι Κινέζες απάντησαν με σερί 3-0 και ξέφυγαν 6-2 και 7-3, στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ενώ η Αλεξία Καμμένου άλλαξε τερματοφύλακα μετά το πρώτο οκτάλεπτο, περνώντας τη Χρυσή Διαμαντοπούλου αντί της Ιωάννας Σταματοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι διεθνείς βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, αλλά συνέχισαν να δυσκολεύονται στην επίθεση, όπου η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φουνταριστές και να κερδίσει αποβολές. Ενα γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη στην κόντρα διαμόρφωσε το 7-4 του ημιχρόνου, πριν αναλάβει δράση η Νικόλ Ελευθεριάδου. Με τρία γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο, η παίκτρια του Ολυμπιακού έφερε την εθνική σε απόσταση… βολής (9-8), για να έρθει η ισοφάριση από την Έλενα Ξενάκη, 1΄16΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το τέταρτο οκτάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τη “γαλανόλευκη” να προηγείται δύο φορές και την ομάδα του Χάρη Παυλίδη να ισοφαρίζει. Ενα γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη στην κόντρα, 2΄31΄΄ πριν τη λήξη, αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς οι Ασιάτισσες δεν βρήκαν απάντηση και η Τριχά στα 59 δευτερόλεπτα “σφράγισε” την αγχωτική νίκη της εθνικής.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

Κίνα (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Τζινγκ Γιαν 1, Σιονγκ 1, Ζάι 1, Σιγιούν Γουάνγκ 2, Ντενγκ 1, Χουάν Γουάνγκ, Σιγιά Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης