Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε σήμερα η Λάρισα, η οποία επικράτησε εύκολα με 3-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, για την 8η αγωνιστική της Super League.
Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μελίσσης (30’), Αμπουχατζίρα (32’) και Σίμιτς (41’), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπερτράντ (85’).
Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, αφού Ντιαλό και Αμπουχατζίρα αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 39’ και το 66’ αντίστοιχα.
Η ομάδα του Καρτιέ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ «φλέρταρε» με το 1-0, ωστόσο το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Φαγιάρδο, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ.
Οι «βυσσινί» στη συνέχεια κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Τουάμα εκτέλεσε κόρνερ και με κοντινή κεφαλιά ο Χρήστος Μελίσσης παραβίασε την εστία των γηπεδούχων.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά της.
Ο Ρομέου με μπάλα από τα δεξιά τροφοδότησε τον Σίμιτς κι αυτός με τη σειρά του σέντραρε στο ύψος του πέναλτι για τον Αμπουχατζίρα, που με γυριστό σουτ έγραψε το 2-0.
Και σαν να μην έφτανε στην ομάδα της Θράκης τα δύο γρήγορα γκολ της ΑΕΛ, στο 39’ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Ντιαλό.
Ο παίκτης των «πρασίνων» κλώτσησε τη μπάλα μακριά, αμφισβητώντας απόφαση του διαιτητή, ο οποίος του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε από το παιχνίδι.
Στο 41’ η Λάρισα κατάφερε να καθαρίσει τη νίκη, καθώς, μετά από τραγικό λάθος του Τροιζί ο Αλεξάντερ Σίμιτς βρέθηκε μόνος του με τον Ρόκα και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.
Με τρία γκολ στην «πλάτη» και παίκτη λιγότερο, ο Πανθρακικός δεν ήταν δυνατό να αλλάξει πολλά στο β’ ημίχρονο.
Από την άλλη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφού είχε καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο μέρος έκανε συντήρηση δυνάμεων.
Στο 63’ οι «βυσσινί» έμειναν κι αυτοί με 10 παίκτες, καθώς ο Σιμόν Αμπουχατζίρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ακριβώς τον ίδιο λόγο με τον Ντιαλό.
Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν σε 3-1, όταν η σέντρα σουτ του Μίτου τράνταξε το δοκάρι του Μάλαρζ, κάτι που όμως κατάφεραν στο 85’, όταν σε μία ανατροπή του Καζάκης από τον Μελίσση κέρδισαν πέναλτι.Την εσχάτων των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντιαλό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Κίτρινες: Ντιαλό – Τουάμα, Αμπουχατζίρα,
Κόκκινη: Ντιαλό – Αμπουχατζίρα
Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68΄ Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροίζι, Τζόκιτς, Οράκ (66΄ Καζάκης), Μαρσελάο, Μπερτράντ, Φαγιάρδο (68΄ Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ.
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75΄ Ντέλσον), Ααράμπ, Ρομέου (75΄ Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (61΄ Κάσας), Σίμιτς.
