Ένα γκολ του Ρομάνο στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης έκρινε την αναμέτρηση μεταξύ του Εργοτέλη και της Ξάνθης στο «Παγκρήτιο» για την 3η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα της Κρήτης μετά το «διπλό» με το ίδιο σκορ στο Βόλο, ανέβηκαν στους 6 βαθμούς.
Η Ξάνθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, αφού στο 64’ ο Μπέρτος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι δύο ομάδες… χαράμισαν ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να απειλούν η μια την άλλη και έτσι όλο το παιχνίδι περιορίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο.
Η πρώτη ευκαιρία ήταν το Εργοτέλη. Ο Λεάλ στο 50’ έπιασε ένα γυριστό σουτ, όμως η μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Γκσπούρνινγκ. Τελικά το 1-0 «γράφτηκε» στο 63’, όταν ο Λεάλ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Μπούντιμιρ κέρδισε τη μπάλα, ανάμεσα σε τρεις της Ξάνθης και ο Ρομάνο που έγινε αποδέκτης, σημείωσε το 1-0.
Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Ξάνθη όταν ένα λεπτό μετά το 1-0 ο Μπέρτος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή, όμως στο 67’ ο Γκσπούρνινγκ είπε «όχι» στην προσπάθεια του Λεάλ.
Επτά λεπτά μετά ο κίπερ της Ξάνθης απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπούντιμιρ, ενώ στο 80’ ο Χρυσοφάκης με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Κίτρινες κάρτες: Ρουμπάκης, Γιαλούσης, Ορφανός – Μαρσελίνιο
Κόκκινες κάρτες: 64’ Μπέρτος
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (58’ Χρυσοφάκης), Λεάλ, Μπέτο, Ολίσε (81’ Ορφανός), Μπούντιμιρ (90’+1 Καρέλης), Γιαλούσης.
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Στιούαρτ, Μπέρτος, Γκλέισον, Στρμπα (83’ Μάνταλος), Πόι (56’ Μπεκαμένγκα), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Αντεφέμι (89’ Μπουγκουρέλ), Βασιλάκης, Φλίσκας.

