Έγραψε… ιστορία χθες η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν 4-3 της Αυστραλίας, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρώμη, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την τετράδα της εν λόγω διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον αυριανό ημιτελικό (10 μ.μ.) θα βρει στο δρόμο του την Αμερική, την οποία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή του, Γιώργο Μορφέση θα πρέπει να αντιμετωπίσει έξυπνα, όπως δηλαδή την Αυστραλία.

«Αντιμετωπίζουμε την πιο ολοκληρωμένη ομάδα του τουρνουά. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας και το φαβορί είναι ξεκάθαρα η Αμερική. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε το ίδιο έξυπνα, όπως κάναμε και με την Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι είμαστε κουρασμένοι. Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε το παιχνίδι στο ρυθμό το δικό μας για να έχουμε τύχη» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Μορφέσης στη σημερινή συνέντευξή Τύπου του και πρόσθεσε:

«Μακάρι να μπορούσαμε να βελτιωθούμε μέσα σε μία μέρα στον παίκτη παραπάνω και να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Από την άλλη πλευρά, οι Αμερικανίδες ναι μεν έχουν πολλές αποβολές, αλλά παίζουν καλά με παίκτρια λιγότερη. Γνωρίζουν ότι λόγω του παιχνιδιού τους έχουν πολλές αποβολές και αυτό τους έκανε να είναι πολύ καλές όταν αμύνονται λιγότερες. Καλώς ή κακώς η παίκτρια παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια, αποτελεί το κλειδί.

Το εκμεταλλεύεσαι και έχεις το προβάδισμα. Αν καταφέρουμε να ‘διαβάσουμε’ την άμυνα των Αμερικανίδων και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί απ’ ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, τότε όλα γίνονται. Έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γινόταν για αυτό το παιχνίδι και, όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής από την αρχή του τουρνουά, θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικόριαν, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Εθνική μας ομάδα, την οποία σέβεται για την πορεία της στην εν λόγω διοργάνωση.

«Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη και όπως έχει αποδειχθεί μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς όμως δεν πρόκειται να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στα μέτρα της Ελλάδας. Θα παίξουμε όπως κάθε φορά με στόχο τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την πληρότητα που έχουμε σαν ομάδα. Το αυριανό παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό του ομίλου. Εμείς μένουμε επικεντρωμένοι στο στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης