Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε την Τρίτη (5/3) και οι τόνοι ανέβηκαν με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, της Κύμης, του Προμηθέα και του Άρη να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και της διαιτησίας.

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την ΕΟΚ και την ΚΕΔ και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν δεν σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα κατέβουν και σε αγώνες που θα διευθύνουν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός τόνισε ότι η διαιτησία πρέπει να περάσει στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ και να λειτουργεί όπως στο ισπανικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε και η Κύμη με αφορμή την αναμέτρηση με το Περιστέρι. Δυσαρέσκεια εξέφρασε και ο Προμηθέας, ενώ παράπονα έκανε και η ΚΑΕ Άρης.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος απάντησε στην απαίτηση του Ολυμπιακού να σφυρίζουν μόνο ξένοι στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τόνισε: «Οι ομάδες είναι αδύνατον να διαχειριστούν την διαιτησία. Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ποτέ. Ο ένας διαιτητής είναι καλός για την μία ομάδα, κακός για την άλλη και πάει λέγοντας. Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι. Λέει ο Ολυμπιακός ότι δεν θα κατεβεί αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές. Και εγώ λέω ότι θέλω άλλους διαιτητές. Και ο Άρης το ίδιο. Και ο Προμηθέας το ίδιο. Και ο Πρέλεβιτς από τον ΠΑΟΚ το ίδιο. Εμείς δεν θα ξανακατεβούμε αν δεν είναι Κινέζοι διαιτητές. Μόνο με Κινέζους θα παίξουμε ξανά. Υπάρχουν θεσμοί. Αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, θα βάλω την γάτα μου να κλαίει. Όταν κερδίζουμε όλα είναι καλά. Όταν χάνουμε, μας φταίει κάτι άλλο. Μπορεί όντως να φταίει κάτι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά να τα μηδενίζουμε όλα στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων, δεν είναι σωστό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης